lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 23. Julkalender lucka 23.



IMG_2761


23.12
Julita Kartano, Viiru & Pesonen
Julita Gårds, Pettson & Findus

Joulu on jo lähellä, mutta jos ehdit hengähtää jo joulukiireiltä, tässä tuulahdus kesän parhaimpiin puutarhahetkiin -puutarha retkiin!
Julen är snart här, men ifall du är redan färdig med julpysslandet och sysslorna, njut av några härliga trädgårds bilder från förra sommaren!

IMG_2797
Julita Gård / Kartano sijaitsee Tukholmasta 2-3t ajomatkan päässä, Katrineholmin lähettyvillä. Sen puutarha on tutustumisen arvoinen ja jos lasten kanssa on liikenteessä houkuttimena on kartanon mailla sijaitseva Viirun ja Pesosen talo.
Julita Gård ligger nära Katrineholm, och är man på resande fot med barnen, så kan man locka barnen med att Findus och Pettson har sitt hus på där med.


IMG_2791
Kartanon edustalla oleva puutarha oli tietysti upea, mutta mielestäni hieman tylsä verrattuna...
IMG_2744

... keittiöpuutarhaan joka valloittu minut täysin!
Ja tuossa keltaisessa "puutarha-vajassa"/kasvihuoneessa olisi ollut aivan supermielenkiintoista katseltavaa ja taimia ostettavana (mm. pioneja) joten voitte ehkä kuvitella kitkerän pettymyksen kun mamman oli vaan paineltava pikkuporukan perässä ja puutarha-ostokset saivat jäädä (tämän kerran!!!)

IMG_2736
Köksträdgården är helt underbar, jag blev så fötjust i den. I den gula växthuset sålde man plantor mm och ni kanske kan ana den bittra besvikelsen när mina barn bara rusade förbi och jag blev tvugnen följa mina älsklingar, senare hade de stängt när vi kom tillbaks. Ingen garden shopping den här gången alltså!
Men jag såg att de hade helt underbara pioner till salu...

IMG_2737


Pionipuutarha siellä oli myös. Taivaallinen!
En voi valitettavasti tarjota teille yhtään tarkkaa yleiskuvaa sillä kamera on keikkunut melkoisessa vauhdissa juuri pioni-penkkien kohdalla.

IMG_2751



IMG_2758
En udnderbar pionträdgård de hade också. Tyvärr, blev det inga riktigt bra bilder från helheten, kameran gungade i farten..


IMG_2798


Ja löytyihän se Viirun ja Pesosenkin talo....
Linkistä löytyy enemmän tietoa milloin kyseiset satuhahmot ovat paikanpäällä:
Och så hittade vi tillslut Findus och Pettsons hus. Mer infromation hittar du från länken ovan.

IMG_2807

Niin paljon ollaan Viiru ja Pesos-satuja kuunneltu ettei haitannut vaikka me oltiin niin myöhässä ettei satuhahmoja itseään näkynyt enää. Lapset olivat innoissaan ja sisällä oli juuri sen näköistä kuin kirjoissa on kuvattu. Ne pikku-eliöt kyllä jäi äitiltä huomaamatta...onko niitä ;) ??

IMG_2695
Vi här läst så många sagor om Pettson och Findus så det spelade inte så stor roll att själva sago-figurerna inte var på plats så sent på kvällen. Barnen tyckte det var spännande ändå!



IMG_2709




6 kommenttia:

 1. Enpäs olekaan kuullut noin kauniista kartanosta!

  Miten ihanat värit tuossa ritarinkukan sinisessä ja rakennuksen oranssissa!

  Vai Pesosenkin luona!! Sellainenkin ihan oikeasti?

  VastaaPoista
 2. Minustakin keittiöpuutarha on kauniimpi, ehkä värien vuoksi, kuin etupihan hieno muotopuutarha. Kaunista on!

  VastaaPoista
 3. Siellä olisi voinut viettää pitenpääkin, rauhassa tutkia ja tarkastella, ja tietysti jotain olisi ollut mukava ostaa matkaankin. Ajeltiin sinne Tanskan reissulta ja sen verran myöhässä että Viiru ja Pesinen olivat jo lähteneet vapaalle mutta ystävälliset työntekijät päästivät meidän poppoon ilmaiseksi sisälle ja jättivät Pesosen talon ovet auki että saatiin rauhassa katella. Ja puistossa ei enää ollut siten muita kun vielä kierrettiin sielläkin.
  Palatessa oli vain muistaminen että mikäs se oli se portti jonka puiston työntekijät olivat jättäneet lukitsematta että päästiin pois =)

  Suosittelen lämpimästi. Tuosta linkistä voi käydä katsomassa tarkemmin mitä kaikkea siellä alueella on.

  VastaaPoista
 4. Kiitti vinkistä! En tiennytkään tuosta kartanosta. Tuollaisen vihreän kujan kun saisi tehtyä omalle pihalle :) Hyvää Joulua koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Ihanan kesäinen tunnelma ja miten kaunis paikka kaikenkaikkiaan. Voi että, kun joskus pääsisi matkustamaan Ruotsiinkin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...