tiistai 6. lokakuuta 2015

Lastenpuutarha (ja hyvin keskeneräinen sellainen). Trädgård för barnen...


Kuvakavalkaadissa muutama juoksuaskel. Puutarhat on hyvä rakentaa niin että siellä voi pitää lastenkutsuja ja etsiä Merirosvo-aarretta. Lasten puutarha ei kuitenkaan tarkoita yhtä suurta avaraa nurmikkoa vaan olen ehdottomasti sitä mieltä että lapsetkin viihtyvät paremmin jännittävissä puutarhoissa joissa on polkuja ja piilopaikkoja. Kun muutimme edellisestä kodista oli lasten toivomus että rakennetaan nyt seuraavaksi viidakko!
Aika näyttää millainen viidakko tästä syntyy (kun on apinatkin omasta takaa).

Potager, joka on oikeastaan ainut "valmiihko" puutarhan osa on lasten lemppari. Luulen että se on niin jännittävä kun siellä on polut, reunoilla kasvaa mansikoita ja porkkanoitakin saa käydä hakemassa. Olen ollut ihan liikuttunut kun isot koululaispojat ovat tulleet mulle kehumaan että on teillä mahtava puutarha. Puutarhalla he ovat tarkoittaneet potageria (keittiöpuutarhaa) ja muu piha on sitten pihaa. Ja vieläkin(hän) se on pelkkää hiekkaa... ehkäpä ensi viikolla saadaan loput mullat alapihalle levitettyä?

Tuo potagerin tekeminen ja metsänreunan istutusten tekeminen on kooltaan yhtä laaja kuin koko meidän edellinen piha ja puutarha. Siihen suhteutettuna tämä homma ei ole ollenkaan viivästynyt. Pakko myöntää että välillä säikähdän jopa omia suunnitelmia. Jaksanko ylläpitää niin laajaa puutarhaa. Mutta ainahan voi tehdä puutarhasta nurmikkoa jos aika ei riitä. Luulempa ettei niin käy!


Många springande fötter i bildkavalkaden. Som jag tidigare har påstått behöver inte barnen stora öde gräsmattor för att trivas. Istället många gömställen och stigar gör att även barnen njuter. En trädgård ska vara sånn att man kan ha barnkalas och leta efter Sjörövar skatt.
Trädgården är på gång.... det är faktiskt bara kökslandet, potager som är färdigt. Under sommaren som gått har jag märkt att barnen trivs där oerhört bra. Är det smultronen som växer vid kanterna, eller morotter som man får plocka, eller stigarna att springa på (barnen är rätt så bra att hålla sig till stigarna och det bästa - de påstår att hararna som också trivs i vårt potager använder stigarna och inte hoppar huller om buller??) som gör det så intressant?
"Stora pojkar" från granskapet som besökt oss kom fram till mig och gav beröm. " Er trädgård är så jätte fin!" Jag föstod att med "trädgården" menar de vår potager och det övriga är bara "vanlig gård". Underbara dessa grabbar!Kaikesta keskeneräisyydestä huolimatta voi onneksi työpäivän jälkeen istahtaa ulos teelle ja kääntää puutarhatuolin siihen suuntan missä on valmista. Ja nauttia ;) IHanaa uutta viikkoa teille jokaiselle!
Trots allt som under process kan man vända trädgårdstolen åt det håller som är fårdigt och njuta ;) Ha en så underbar vecka allihopa!

 

PS: Ideoita lasten puutarhaan linkki-lista löytyy täältä. Sinne on koottu ajatuksia ja blogitekstejä lapsiperheiden puutarhaan, löytyy sekä omia vanhoja postauksia että teidän muiden linkittämiä omia postauksia. Linkki-lista on edelleen auki joten jos teillä on ihania ideoita lastenpuutarhaan niin liittäkää muiden iloksi myös ne kirjoitukset sinne.
PS.Ideer till barnens Trädgård, kika in!

7 kommenttia:

 1. Hyi kamala!!! Trampoliini..yök. Voi naapuriparkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Jenni, trampoliinit ovat rumistuksia mutta jos on neljä energistä poikaa ne ovat aivan ehdottoman tarpeellisiä energianpurkuvälineitä. Monia hyötyjä niistä on lasten kunnolle ja motoriikalle. Onneksi tällaisella lapsiperhe-alueella niitä on joka pihassa joten se hiukan huojentaa huonoa omaatuntoa siitä että ne tosiaan rumentavat näkymää...

   Kun lapset kasvavat trampoliinit kerätään pois.
   Olen istuttanut - mutta ne eivät vielä varmaan kuvissa näy - pensaita trampoliinin joka puolelle niin että myöhemmin ainoastaan nuo tolpat näkyy. Myös naapurin puolelle (ja huojentavaa kyllä, heillä on myös varastao/ulkorakennus tuo trampoliinin edessä).

   Poista
 2. Me aikuiset usein ajatellaan, että paras puutarha lasten mielestä on nurmikko, jossa voi juosta ja pelata sekä kaiken maailman hienot leikkivälineet. Mutta lapsista paras puutarha on varmasti sellainen missä on polkuja, viidakkomaisuutta, metsää, syötävää, kiviä millä voi pomppia ja missä äitikin viihtyy teekupposen kanssa. :)
  Aivan ihanat ja elämänmakuiset kuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan on.... hienojen leikkivälineiden sijaan oman majan rakennus näyttää olevan aivan parasta! Välineistä puheenollen (katso myös kommentti yllä) tuo trampoliini näyttää olevan ainut väline johon lapset eivät kyllästy. Käyttoprosentti on huikea..

   Poista
 3. Teidän viidakko näyttää kyllä houkuttelevalta :-) Meillä on toistaiseksi alueen ainoa piha jossa on nurmikko ja istutuksia, niin kummasti tuntuu tuo pikkuväki kerääntyvän tähän meidän pihaan. Muuten kivaa, mutta jalkapallon pelaaminen on sellainen juttu, jonka haluaisin kieltää pihassa kokonaan jos vaan ilkeäisin. Se oli edellisessä pihassa, ja täällä myös pahin kasvintuholainen mitä löytyy! Niin monet puskat ja puunoksat taimista on saaneet kyytiä pallolta, että välillä meinaa itku päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, meillä pojat ja mies huitovat sekä sähly että golfmailoja pihassa... pikku-ukkelit oikeen urakalla heiluttivat mailaa perennapenkissä. Valkoisia palloja löytyi tämän tästä kun kitki...
   Mutta yllättävän vähän tuli tuhoja. Oisko jalkapallo pahempi? Pyydä vaihtaa pienempään palloon/lajiin :)

   Poista
 4. Puutarhatuoli on siitä kiva juttu, että sen voi helposti siirtää juuri sinne, mihin on parhaat näkymät;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...