sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Syksyisiä istutuksia. Höstplanteringar.



Vaikka meidän uuden kodin sisääntulo on aivan kesken päädyin silti piristämään sisääntuloa syys--istutuksilla, koska rakastan niiden tekemistä. Lisäksi tulee niin hyvälle mielelle kun aamulla lähtiessä ja illalla kotiin tulessa on jotain kaunista vastassa (muu on ihan raksa-kaaosta!).

Trots att vår ingång fortfarande är halvfärdig känns det härligt med att ha höstplanteringar mitt i bygg-kaoset. Man blir så glad när man går förbi!


Tarjoiluvadin löysin alesta (10e) Agrimarketista. Eilen haimme siihen lasten kanssa sammalta ja laitoin omenoita. Tarkoitus on on Ainolanpuistossa etsimässä suuria käpyjä, punaisia pihlajanmarjaterttuja ja puolukoita. Mitä muuta voisi tuohon asetelmaan laittaa?

Vi hittade serveringsfaten på rea från Agrimarket. Tillsammans med barnen hämtade vi mossa. Idag planerar vi att åka till Ainolanpuisto för att leta efter stora kottar. Lingon och rönnbär ska vi också leta efter. Har ni fler ideer vad man skulle kunna ha på fatet?

 
 Kevättäkin on jo suunniteltu... nämä ovat aivan liian houkuttelevia... Koska olen tehnyt niin paljon hankintoja puutarhaan päädyin etten osta tulppaaneja (jotka minulla ovat aina olleet vain yksivuotisia) vaan ainoastaan monivuotisia sipulikukkia, pää-asiassa valkoisia narsisseja. Kokeilen kääpiötulppaaneja - ne mahdollisesti lähtevät leviämään? Onko jollakulla kokemusta?


 Eftersom jag lagt tillräckligt (för mycket, enligt mannen) pengar för trädgården bestämde jag att inte köpa tulpaner alls, eftersom de har alltid varit bara ettåriga hos mig. Istälet har jag köpt en massa vita narsisser. Samt en påse vildtulpaner. De kanske förökar sig? Är det någon som vet?

Ihania syyspäiviä kaikille Rakkaille Puutarha Ystäville - ihanaa että olette tallella vaikka omassa blogissani on ollut hiljaista ja olen pitkään ollut hiljaiselossa vihreän blogimaailman puolelle!
 Njut av dessa underbara höstdagar Alla Trädgårdsvänner - underbart att ni finns kvar fast jag har inte hunnit vara så aktiv i den gröna bloggvärlden!

Follow my blog with Bloglovin

8 kommenttia:

  1. Oletpas laittanut kauniita asetelmia. Kääpiötulppaaneista minulla ei ole kokemusta. Istutuspuuhat vielä odottavat. Mukavaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli. Värikästä ja mukavaa syksyä sinullekin!

      Poista
  2. Kivoja asetelmia. Minäkin olen enemmän narsissi-ihminen ( en toivottavasti kuitenkaan narsistinen) Kasvitieteelliset tulppaanit ovat kaikkein kestävimpiä ja ne eivät kasvupaikaltaankaan paljoa pyydä. Itselläni on Darvin hybridejä ja ne ovat olleet puutarhassa hyvin säilyviä vuodesta toiseen ja kukkineet hyvin. Kauneudessa ne kyllä häviävät monille muille lajikkeille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, enpä muista millainen on tarina narsissista ja miten se liittyy narsistiseen persoonallisuuteen (?) mutta kukka on todella kaunis. Toivottavasti myös perunanarsissit ja muut hienohelmat lähtevät kasvuun.
      Kiitos vinkistä, pitääpäs katsella noiden Darwin hybridien perään. Olisi kiva jos olisivat pitkä-ikäisiä...

      Poista
  3. Minä rrrrakastan narsisseja,mutta olen kokeillut myös tulppaaneja.Minulla Darwinit ovat olleet tosi surkimuksia,en tiedä mitä teen väärin,mutta ei niistä kuki kuin pieni osa...kasvitieteelliset tulppaanit istutin joskus 3-4vuotta sitten ja vielä eivät ole levinneet,mutta kukkivat satavarmasti joka kevät.Krookukset ja idänsinililjat sen sijaan leviävät nopeasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma A. Kiva saada vinkkiä sellaisista jotka leviää hyvin... hankin valkoisia idänsinililjoja... toivottavasti ovat sinisen veroisia :)
      Millä nimillä nuo kasvitieteelliset tulppaanit menee? Sellaisiin olisi kiva satsata jatkossa?

      Poista
  4. Tunnustaudun tulppaanimaanikoksi. Joka vuosi upotan (ihan liikaa) rahaa ihaniin erilaisiin tulppaaneihin, jotka tuovat iloa ja väriä koko rahan edestä keväällä kun muuten ei vielä pahemmin väriä ole. Myyrien pakottamana ostan ja istutan paljon myös kerrattuja narsisseja, samoin kuin laukkoja, jotka eivät myyrille eivätkä jäniksille kelpaa.

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti et hakenut sammalia kenekään muun tai kaupungin mailta....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...