maanantai 17. lokakuuta 2011

Syksy, siemeniä ja kylvöksiä...

Syksy, siemeniä ja kylvöksiä...

Keräsin siemeniä punatähkästä, valkotähkästä, syysleimusta, malvasta, virginian tädykkeestä... ja tietysti 1vuotisista kesäkukista. Siemenkodat ovat olleet kuivauksessa saunan lauteilla pari viikkoa. Viikonloppuna kylvin perennan (monivuotiset kukat) siemenet pikkupurkkeihin ja laitoin ne juoksuaskelilta vähän turvaan, syreenipensaan juureen. Siellä ne nyt ovat, syyssään armoilla. Keväällä pitää muistaa käydä kastelemassa. Mielenkiinnolla odotan lähteekö ne oikeasti kasvamaan???
Onko sinulla kokemusta syyskylvöstä? Mitä kukkia olet kylvänyt syksyllä?


Kahvisuodattimet ovat sattuneesta syystä vähän väliä olleet lopussa. Käteviä siementen säilytyksessä!


Lemmikin siemeniä.

Punatähkä. Kun kukka oli kuivanut siitä irtosi kauniita haituvia joiden päässä oli siemen.Malvan siemeniä. Sorminäppäryyttä että sai siemenet kodistaan. Onneksi apuna oli innokas eskarilainen, pieni luonnonteiteilijän alku - milloin ei ole pelaamassa ja pyöräilemässä ja temppuilemassa trampoliinilla.
Tukholma weekend ja inspiraatiota Zetas puutarhakaupasta.


 Tukholma weekend ja inspiraatiota Zetas puutarhakaupasta. 


www.zetas.se voit käydä itsekin ihailemassa mitä siellä myydään. Kukkia ja pensaita katseltiin vain sivusilmin (siellä olisi ollut kaikenlaisia erikoisuuksia mm. mustia Iiriksistä, mutta kun pohjoisessa on syksy jo niin pitkällä en raskinut ostaa kalliita erikoisuuksia jos ne ei enää olisi juurtuneet?) patsaita ja puutarhan koristuksia sitäkin enemmän. Lisäksi puutarhan perällä on ihana kahvila jossa tarjoillaan louans aikaan myös ruokaa.
 

 

Vinkkaa ihanista puutarhoista ja puutarhakaupoista missä olet käynyt?
Kuten täälläkin näissä voisi viihtyä loputtomiin. Ihasteltavaa riittää niin. Ja kun alkaa miettimään mihin paikkaan istuttaisi jonkun kukan, pensaan tai puun? Aika kuluu siivillä - ja vartijat tulivat ohjaamaan meidät kassoille kun kauppa ja puutarha olivat jo 10min sitten sulkeutuneet.

Inspiration från Zetas Trädgård i Stockholm

Inspiration från Zetas Trädgård i Stockholm
 Här delar jag med några höstliga inspiration bilder från Zetas trädgård i Stockholm. Så mycket vackert, så synd att det inte gick köpa en massa vackra ting, eftersom jag reste med flyg. Men definitivt värt att besöka. 
Titta också in på:  http://www.zetas.se
 Tipsa gärna om andra inspirerande trädgårdar och trädgårds butiker värda att besöka! En kylig dag var det härligt att njuta en stund i cafe'n värme, dricka te och samtala med en kära vän. Så lycklig man är av att ha vänner som delar ens kärlek till trädgård och blommor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...