torstai 25. lokakuuta 2012

Talvi kukka-astelmat. Blomsterarrangemang för vintern.


Talvi jo tulla saa...
Pelargonit ovat varastossa tallessa ja sisääntuloa ja kuisti on koristeltu talvikukilla. Lasten kanssa on käyty aarteen etsintä retkillä ja ehkäpä saadaan vielä talven mittaa lisää koristuksia kuistille.

Välkommen vintern....
Pelargonerna är nu i förrådet för vinterförvaring och terassen och ingången har fått nya blommor för vintern. Härligt att få lite färg igen!
 

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Pihapiirin lintuja. Gårdsplanens fåglar.

Pihassamme on alkanut uusi elämä. Pakkanen vei loputkin kukat. Sisällä on mukavampi olla kuin kylmässä, tuulessa, märässä, pikkupakkasessa. Ikkunasta on mukava katsella pihassa lentäviä talitinttejä. Muutamat kurkistelevat ikkunasta sisäänkin. Pikku-ukkelit lähmivät syödessään ikkunat tahmaisiksi kun on ihan pakko koputella ulkona pyrähteleville pikkulinnuille.


Olen niin onnellinen tästä design-lintulaudasta. Minusta se on upea! Lasinen kyllä, joten iloitsen niin kauan kuin voin (huokaus!). Näitä Eva Solon lintulautoja oli Hulluilla Päivillä, muina päivinä niistä saa valitettavasti maksaa enemmän kuin olisi ihan viisasta lintulaudasta maksaa...


Lasten kanssa on viritelty talipalloja puihin, pensaisiin ja muutama kappale jopa palotikkaisiin. Kymmenkunta talipalloa ovat pikku-ahmatit (siis ne linnut, eivät minun omat ahmatit) jo muutamassa viikossa syöneet joten saimme käydä jo täydentämässä varastoja.


Tässäpä lisää ideoita lintujen ruokintaan (Allt om trädgård-lehti). Tuollaisia pieniä punaisia mökkejä saa myös Suomesta, Clas Ohlson. Talipalloteline olisi kiva löytää... laittakaapa vinkkiä ja kuvia jos olette löytäneet/tehneet hienoja lintulautoja!!


Kaikki ovat jo oppineet tunnistamaan talitintin! Niiden "pyydystäminen" kuvaan tavallisella kameralla onkin sitten haastavampaa...

Äiti bongaa lintuja ja pikkumiehet ottavat tilaisuudesta vaarin ja vilistävät sukkasilleen pihalle.... että jos joku ihmettelee että miten viiden-lapsen-mamma ehtii kirjoittaa puutarhablogia niin näin se menee =)

Aivan ihanaa kun on syysloma.  
Onnellisia lokakuun päiviä Rakkaille Puutarha Ystävilleni!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...