keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Pikkujoulu aikaa, siinä on taikaa.... Time for X-mas parties.


Pikkujoulujen aikaa, siinä on taikaa..

Kuistin pöydälle tehtiin jouluasetelmaa pikkujouluja varten. Tulee heti juhlan tuntua kun pihalla sytytetään kynttilät lyhtyihin, sekä roihut tienvarteen: Täällä odotetaan vieraita!!!
Before the X-mas party we decorated the veranda. It starts to feel celebration immediatly when putting light in the outdoor candles and lantern. Welcome guests!

 When having kids from 3 families - and 3 pairs of creative parents we got a lovely amount of ginger bread with wonderful decorations and finally when everything was ready, everyone chose their best gingerbread for voting of the best artwork! We had totally 14 competitors and age range from 2years to 32years old... 
Pipareiden määrä oli valtava kun pieniä leipojia oli kolmesta perheestä, mukaanlukien aikaansaavat ja innokkaat vanhemmat. Kun kaikki piparkakut oli saatu paistettua (en edes muista pellillisten määrää) oli vuorossa koristelu operaatio, sokerikuorrutteineen, karkkeineen ja muine koristuksineen. Jokainen sai valita parhaan taideteoksensa Parhaan Piparkakun äänestystä varten. Yhteensä kilpailevia, huikean ihania piparkakkuja oli kilpailussa 14kpl, tekijöiden iät 2v 32 vuoteen....

 Aikuisten pikkujouluihin jokainen pariskunta toi itsetekoisen lahjan! 
Niin hauska ajatus, mutta mitä omatekoista sitä tuo? Käsityöt, kotoilu ja askartelu ei ole moniin vuosiin kuulunut tämän rouvan ajanviettoon. Sitten muistin nuo lasten kanssa huovutetut lumipallot. Niitä muutama äkkiä pakettiin (siis ei niitä lasten tekeleitä, tein muutaman itse!) ja sitten saksalaisia joulumanteleita keittämään. Joulumantelit ovat niin herkullisen tuoksuisia ja helppokin tehdä, joten tässä ohje:

200g mantelia /almonds
200g sokeria / sugar
1dl vettä / water
mausteeksi 1tl kanelia  /1tsp cinnamon
lopuksi vaniljaa/vanilla/vaniljasokeria (kun massa "kuivaa")

Ota iso laakea kattila. Laita ainekset manteleita ja vaniljaa lukuunottamatta ja ala keittää koko ajan sekoittaen. Kun massa kiehuu lisää mantelit. Kun liemestä tulee kuivaa "massaa" lisää vanilja. Keitä nyt keskilämmöllä, sekoita kokoajan. Kun sokeri sulaa manteleiden pintaan kaada kiireesti mantelit leivinpaperin päälle ja erottele toisistaan haarukoilla. Anna jäähtyä. Pakkaa kauniista, lahjat ovat valmiit!

Let the water, sugar and cinnamon boil in a big kettel. When it starts to boil, add the almonds. Remeber to stir ALL the time. When the sugarcinnamonalmond mix becames thicker, add vanilla and lower the temperature. When all the water disappeares and the sugar melt on top of the almonds it is ready. Quickly, tip over the almonds on a baking paper and separate the almonds with a fork. Let it cool of! Enjoy the excellent X-mas taste and scent!!!


Joululahjoista puheenollen, tunnustaudun puutarhalehtien himolukijaksi. Ja myönnän, aion tänäkin vuonna ostaa itselleni yhden lahjan. Tänä vuonna tilaan Kotipuutarhan.  www.lehtikuningas.fi  löytyy hyviä joululahjatarjouksia itselle ja muille (ja jos bloggaat linkin saat tilata lehtiä 20e edestä)!

Joulukalenteri. Julkalender.


 Joulukalenteri Puutarhaystäville!
En Julkalender till alla Garden lovers!

 Meillä oli tänään kaksosvauvojen kanssa ruhtinaallinen nukkumisaamu puoli kymmeneen asti. Sillä välin kolme ja viisivuotiaat sisarrukset olivat muun muaassa tyhjentäneet suklaajoulukalenterinsa. Minäkin löysin eilen itselleni aivan PARHAAN joulukalenterin! Sitä ei voi valitettavasti tyhjentää kerralla...
Kaikki puutarhaihmiset, käykääkäpä avaamassa luukkuja MIN EDEN blogissa olevassa kalenterissa


Alla trädgårdsvänner, titta in i det alldeles härliga julkalendern som finns hos MIN EDEN trädgårdsblogg!
Så synd att man kan öppna bara en lucka per dag. Idag hade jag och tvillingbebisarna en härlig sovmorgon medan mina 3 och 5-åringarna hade busat till ordentligt, bland annat ätit upp hela choklad kalendern...

tiistai 6. joulukuuta 2011

Valkoinen Suomi. En vit Finland.


Valkoinen Suomi.
En vit Finland.

 
 
Hyvää itsenäisyyspäivää 2011! Kiitoksia Rakkaalle vaarille ja muille Suomen veteraaneille ja Lotille!
Ha en fin självständighets dag Finland!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...