tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ruusuisia haaveita. Drömmar om rosor.


Oulujoen taimisto, Ruusutarha. 

Voiko olla ihanampaa kuin viettää vapaailta ruusupuutarhassa ystävän kanssa? Oulujoen taimisto löytyy Muhokselta, noin 30km ajomatkan päässä Oulusta. Paikan omistaja kierrätti esittelemässä meille sekä kestäviä ruusuja että erikoisuuksia, ihastuttavia kokeilemisen arvoisia ranskanruusuja. Kiitollisin mielin painoimme mieliimme ohjeita ja kokemuksia. Ihastelimme kauniita pensaita ja ruusuja, nuppuja, tuoksuja. Voisiko kuvitella parempaa paikkaa tehdä ruusuostoksia kuin puutarha missä voi käydä katsomassa millainen pensas kyseisestäkin taimesta kasvaa? Ja vaikka ei olisi juuri hinkua alkaa kaivamaan ruusupensaille penkkiä, taimistolle kannattee ajaa ihan vain ihastelemaan ruusujen kauneutta. Taustalla siintää pellot ja Oulujoki. 

Wasagaming, on tämän ihastuttavan ruusupensaan nimi. Se on valtava, täynnä kukkia oleva pensas, jonka edessä voi vain huokailla sen kauneutta. Taimia ei ollut kuitenkaan nyt saatavilla ja päädyimme noin 4vuotta pitkään odotus jonoon.
Ostin Ritausman ja Schneekoppe- tarhakurtturuusut (kukkivat melkein koko kesän), enkä voinut vastustaa kiusausta kokeilla lisäksi myös kahta ranskanruusua niiden ihastuttavan maagisen värin vuoksi.

Ranskanruusu Tuscany. 
 Rasnkanruusu Belle de Crecy.

 Tietysti hyvin ylpeänä kun Suomen toinen parhaista ruusutaimistoista sijaitsee täällä meidän perukoilla laitan tähän myös linkin mistä voi käydä katsomassa lisää ihastuttavia ruusuja:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...