lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pikku Puutarhureiden touhuja- linkkikokoelma! Barnens trädgårds sysslor- länksamling!Puutarhataouhuista on tullut ihana yhteinen harrastus minulle ja lapsille...
Dawn Isaac kirjasta " Puutarhapuuhaa lapsille" löytyy aivan upeita, hauskoja, ihania ideoita. Laitanpa tänne tulemaan kirjasta näyttepalasia. Pojat jo vähän sitä selailivat ja löysivät oman parhaan ideansa jonka haluaisivat toteuttaa. Blogimaailmasta myös aina bongailen hauskoja ideoita. Siksispä päätin laittaa pystyyn linkki-kokoelman jonne toivon että kaikki pienten (ja isojen ) lasten äidit päivittäisivät parhaita idoitaan blogipostausten muodossa. Varmaankin löytyy muutamia mummojakin jotka pikku-puutarhureiden kanssa ovat keksineet hauskoja ideoita!Trädgårdssysslorna har blivit en gemensam trevlig hobby för mig och barnen.
Boken "Trädgårdssysslor för barn" av Dawn Isaac ger massor med inspiration.
Här kommer några smakprov av boken. 
Härlig inpiration hittar jag också från bloggvärlden och skulle nu vilja leta fram alla fina ideer om trädgårdssysslor med barnen. Om du har bloggpost om barn och trädgård, länka gärna din text med!


Minipuutarhan teko houkuttelee muitakin kuin äitiä...
En miniatyr trädgård skulle vara trevlig tycker mina mini-killar =)Betonista valetut hyppylaatat... nämä ovat niin kivan näköiset ettei haittaa vaikka ne jäävät maahan muistoksi sitten kun tyttöni on kasvanut isoksi.
Hoppa ruta - den här ideen är så fin att det inte gör något fast plattorna stannar kvar fast min flicka har växit ur dem..

torstai 12. kesäkuuta 2014

Laastiämpäriviljelyä. Odlig i baljor.


Muoviämpäreissä ja paljuissa viljelyä tänä kesänä.
Det blir ordling i plastbaljor och hinkar denna sommar.


Kasvihuone, keittiöpuutarha ja viljelylaatikot ovat taaksejäänyttä elämää. Uutta puutarhaa odotellessa asutaan varakodissa jossa sentään on pienenpieni piha ja nurmikko mutta omistaja ei varmaan kovin hyvällä katso jos kaivelisin koko pihan auki viljelmiä varten.
Näimpä on tyydyttävä parvekepuutarhurina olemiseen ja sitten nämä rautakaupasta haetut muoviset laastiämpärit. Osaan porasin pohjaan reiät. Ne jotka sijoitin aivan talon seinustalle, suojaisaan ja myös melko kuivaan paikkaan jätin ilman reitystä.


Kasvihuone-hylly on ollut toimiva. Tosin nyt tomaatit kasvoivat jo niin isoiksi etteivät enää mahdu. Istutettiin ne mustiin ämpäreihin ja jos sattuu tulemaan myrskyy, voi nostaa ne terassille talteen.
Pelakuut eivät vielä kuki - olen tainnut liian ahkeraan niistä napsia pistokkaita!


Tässä viljellään kurkkua, loppukesästä nähdään miten tuo köynnöstuki toimii kurkunkasvatuksessa...?
Hyviä vinkkejä otetaan vastaan =)

Sateista, iloista loppuviikkoa!

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Tämä voi joutua sarjaan hullut yritykset.... Dömt att olyckas?

Kasvatetaan perunoita. Odla potatis.

 Idätetty on ikkunnalaudalla monta viikkoa, lasten kanssa seurailtu näitä ja meinasi sitten iskeä laiskuus alkaa terassiviljelyyn, mutta sitten lopultakin sattui intoa ja laietttiin nämä maahan.
Vi har förgrott potatisen framför fönstret i flera veckor...
Började känna mig lite lat att sätta potatisen i jord. 

 Tai ei nyt maahan - vaan säkkeihin.
Inte vilken jord som helst utan i plastsäckar.

Mielenkiinnolla odotellaan lasten kanssa alkaako pottuka kasvamaan..?
Tässä on vaan sellainen hankaluus että tuo multasäkki on melko houkutteleva ja niitä siemenperunoita on jo useaan otteeseen nostettu ja tutkittu, että saapas nähdä miten tässä käy.
Mahtaa tämä kuulostaa ihan hullulta hommalta niiltä joilla on suuret perunamaat puutarhassaan mutta me yritetään tänä vuonna kokeilla omaksi (lasten) iloksi miten se peruna kasvaa...

Nu blir det spännande att se om det här lyckas. Inte bara att potatisen ska växa i en plast säck - utan att en jordsäck är så väldigt intressant för de små. Små händer har varit och grävt upp potatisen flera gånger för att se om det har blivit fler...?

Iloista sunnuntaita, täällä sataa ja voi hyvillä mielin lueskella lehtiä ja lukea blogeja...
Ha en så trevlig söndag. Hos oss regnar det så man kan med gott samvete läsa trädgårdstidningar och bloggar...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...