sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Puutarhamatkailua, linkkikokoelma! Trädgårdsrsemål, länksamling!


puutarhamatkakohde2

Tämä on päivitetty postaus mutta linkkikokoelma toimii edelleen ja sinne voi lisätä puutarhamatkusteluvinkkejä...

 Lämpimät kiitokset kauniista ja mieltä lämmittävistä tunnustuksista ja hauskoista haasteista seuraaville iki-ihanille puutarha bloggaajille:

Vastalahjaksi jaan haasteen kaikille Puutarha Ystävilleni kirjoittaa vinkki/blogikirjoitus  mukavasta puutarhamatkakohteesta lähellä tai kauempaa. Blogikirjoituksen saatte mielellään myös lisätä alla olevaan listaan kaikkien muidenkin luettavaksi.

Som tack för alla dessa benämningar och utmaningar ger jag en utmaning tillbaka. Alla Kära Trädgårdsvänner, en ny trädgårds år börjar och det blir dags att börja planera sommarens  resor, skriv om en bra trädgårdsresemål och gärna länka din bloggpost i listan nedan.

Tänä vuonna minulla on toiveena päästä puutarhamessuille sekä Viroon puutarha markkinoille!
Viimekesän (2012-2013) puutarha matkoista löydät kirjoitukset alla olevista linkeistä:Förra årets resor hittar du från länkarna ovan. Iår hoppas jag att kunna besöka nån av trädgårds mässorna samt åka till Estland på trädgårds marknad.PS. Puutarhamatkakohteita logoa/kuvaa yllä saa mielellään lainata.
PS. Låna gärna Trädgårdsresemål logon/bilden ovan.Kaikki meni uusiksi... En ny trädgårdsplanering.

Kaikki meni uusiksi, onneksi puutarha on vielä paperilla ja kaivinkone on tulossa vasta kesäkuun toisella viikolla. Vielä tätä on helppo muokata mutta pientä aivojumppaa tässä tarvitaan kun ehtii jo kuvitella puutarhan tietyinlaiseksi.

Kiitoksia teille aiempiin postauksiin liittyen hyvistä vinkeistä ja kommenteista. Niistä on nyt otettu oppia kun tein tämän Puutarha suunnitelmaB-version. Tämä uusi versio syntyi tänä aamuna sen seurauksena että kävin eilen Puutarha Yhdistyksen piha-kävelyllä (ihastelemassa aivan upeaa keväistä rinnepuutarhaa, siitä tulee myöhemmin postauksikin) mainitsin puutarhasuunnitelmasta muutamalle puutarhanharrastajalle, joista yksi oli myös puutarhaharrastuksen lisäksi arkkitehti.

Sain seuravanlaisia opastuksia, kiitos paljon jos kommentoitte ja lisäätte omia kokemuksianne!
1. Tontti rajoittuu alhaalta mänty-kuusi metsään (sivuilla naapurit). Näin ollen suuret puut varjostavat alapihan jonne olin suunnitellut kasvihuoneen ja kasvimaan. Sain ohjeeksi siirtää kasvihuoneen aurinkoisemmalle paikalle. Nyt se on siis tontin vasemmalla laidalla ja sen alle tulee sadevesikerääjä-allas ja pumppu.
2. Kasvimaa muuttuu myös ylöspäin jossa metsä ei varjosta. Ajattelin että se rajataan nurmikosta perennapenkillä tai matalilla pensailla? Mitä ne voisivat olla?
3. Nurmikko-alue pieneni nyt reippaasti. Olkoon se näin. Trampoliinin "siirsin" tuonne metsän katveeseen. Puolivarjo ei haittaa hyppiviä lapsia sillä kuuma heillä on joka tapauksessa. Kun piha myös pengerretään ja trampoliini jää alemmas, niin siitä näkyy vähemmän. Suokaistutukseksi tulee marjapensaita sekä jokin suurempi puu (vaahtera?) Trampoliinin ja keinun alle tulee hiekka/suodatinkangas/pikkukiveä. rajaukset olin ajatellut tehdä mustalla laudalla.
4. Ongelma, metsäpuutarhan ja lasten-puuhapihan keskelle jää nyt ???? tyhjää tilaa. Lähinnä pitäisi tässä vaiheessa päättää, jätänkö sinne kunttaa vai kaavitaanko pohjamaa pois ja tuleeko sinne nurmikkoa? Sain myös ehdotuksen että tontin alalaidassa olisi hyvä olla istumapaikka josta voisi katsella pihaa ja sen istutuksia ylöspäin...??

Ompas tämä nyt vielä vaiheessa... Kertokaapas vinkkejä?
Vertailua varten vielä puutarhasuunnitelma versio A tänne loppuun. 

Sateinen sunnuntaipäivä monen hellepäivän jälkeen, ainakin tässä malttaa istua sisällä piirtämässä suunnitelmaa... Mukavaa viikonloppua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...