torstai 13. joulukuuta 2012

Luukku 13. Lucka 13.

IMG_5569

Joulukalenteri 13.12 Julkalender
Tänään on Lucia-päivä, tämä on yksi niistä päivistä jolloin toivoisin asuvani Ruotsissa. Onneksi lusse-pullia (sahramipullia) voi leipoa täälläkin!
Ps. Mikäli joulukalenteri ei lähipäivinä "aukene" se johtuu siitä että pienet kädet ovat rummuttaneet ja sammuttaneet ja painelleet ahkerasti tietokonetta niin että kotikoneemme ei toimi. Laitan ukkokullan korjaamaan konetta/nettiyhteys vikaa pikimmiten...
Lucia-dagen, den här dagen saknar jag så jätte mycket tillbaks till Sverige. Tråkigt att mina barn missar en så spännande dag...  Njut av lussebullar och Luciatåg! 
Ps. Ifall inga luckor "öppnas" de närmste dagarna, beror de på att mina små ingengörer har fifflat med datorn. Jag försöker få den ingång så fort som möjligt.

tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 12 Julkalender lucka 12IMG_1740

12.12
Pihassa pitää olla reilusti yhtenäistä nurmikkoa!
I trädgården är det bra att ha rikligt med gräsmatta!
Kuten kuvasta näkyy pojille voi syttyä kesälomapäivänä teltanrakennusvimma. Jalkapalloa ja golfiakin mahtuu pelaamaan (nimim. eräätkin kerrat palloja kukkapenkistä hakeneena)...
Som det syns från bilden, kan man ha tälten på gården om inte föräldrarna hinner ut till naturen. Golf och fotboll spelas varje dag...  

Joulukalenteri luukku 11. Julkalender lucka 11.

IMG_4006

11.12
Pienten puutarhurien omat mansikat!
Egen sådda och odlade smultron!

IMG_3946

Keväällä laitettiin viljelmät pystyyn. Koska touhu oli melko omatoimista johonkin boxiin tuli 10 siementä ja johonkin ei yhtään. Kastelemisessa tarvittiin jonkin verran kontrollia. Ja kun taimet siirrettiin ulos ne olivat niin hentosia että oli äidin tehtävä siirtää ne maahan. Kastelijoita riitti koko kesän ja loppukesästä metsämansikkapehkot olivat jo niin valtavia että niitä sai siirtää jo muihin paikkoihin. Pikkuisia makeita marjoja tuli, mutta ei vielä kovin paljon. Taimia oli noin 100kpl, ja varmaankin yli puolet onnistuivat. Tästä onnistumisen kokemuksesta innostuneina haluaisivat ensi vuonnakin kylvää, mansikoita. Mutta ehkäpä me kokeiltas jotain muuta. Mitäköhän?

På våren sådde barnen smultron. På vissa boxar blev det 10st frön eller mer, på andra inga. Lite kontroll behövdes med vattnandet. Likaså, var det mamma som flyttade varsamt de väldigt väldigt skörda plantorna ut. Men massvis med smultronplantor blev det. Barnen är så glada de lyckades och skulle vilja så smultron igen men kanske vi hittar på nåt annat som lyckas. VAd??

maanantai 10. joulukuuta 2012

Joulukalenteriluukku 10.Julkalender lucka 10.

IMG_3993

10.12
Viloplats för mamman! Lepopaikka äitille!
Jokaisessa puutarhajutussa kuvataan ihania puutarhan piilopaikkoja, nautiskelu ja lepohetkille suunniteltuja soppia. Mutta arvatkaas, jos pesueeseen kuuluu viisi vilkasta lasta, silloin ei äidin passaa mennä piiloon vaan "vartiopaikka" on sijoitettu silleen että siitä näkee tielle, hiekkalaatikolle, ulko-ovelle (pikkuiset neidit saattavat livahtaa sisään hakemaan kaikki nukkensa, tai askartelemaan, tai maalaamaan niin että jälkiä saa pestä tuntikaupalla), miellellään myös trampoliinille ja "päämajalle".
Ja jos istahtaa tuolille, se ei ole pitkä se lepohetki.... =)

I varje trädgårdstidning/reportage ser man lugna vrån, gömställen, platser med vackra vyn där man kan njuta av trädgården. Men om man har fem vilda barn r det inte att mamman gömmer sig. Nej, man måste placera sitt viloplats så att man ser till gatan, sandlådan, ytterdörren, trampolinen osv. Och när man hinner sätta sig, vilostunden blir inte lång =)   

PS.
Jos sinulla on blogipostaus pihavaloista, talvivalaistuksesta puutarhassasi, lisää linkkisi 5.12 kirjoituksen blogilistaan! Tai käy kurkistamassa siellä olevia ihania blogeja, ideoita valoista talvipuutarhassa!
Titta in på mitt 5.12 blogpost där jag har en samling länkar om vinterbelysning i trädgården. Eller lägg in din egen blogg i listan!


Valoja2

PPS. Ja kiitos ja kumarrus, huomasin että eilen oli tullut täyteen 30.000 lukukertaa blogissani. Olen todella iloinen että olette löytäneet blogini!
Tusen tack, upptäckte att min blogg hade blivit läst 30.000 gånger. Jag  är så glad och tacksam att ni har hittat min blogg och läser det!

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Joulukalenteriluukku 9 Julkaender lucka 9

IMG_5572

9.12 2.Adventti
Nyt olen saanut hankittua ensimmäiset joulukukat. Vielä ei joulunpunaista vaan valkoinen ja vaaleanpunainen Prinsettia/syystähti/joulutähti. Sekaan hyasintteja. Ystäväni sanoi ettei aio tänä vuonna hankkia "joulukrääsää" vaan koristaa joulun kukin. Niin paljon kuin mahdollista.Se kuulosti  ihanalta! 
Tonttuja ja enkeleitä saadaan kun lapset askartelee, niitä on nyt ilmestynyt oviin ja ikkunoihin. Tänään laitetaan seimi ja piparkakkutalokin on tekeillä.

Nu har jag hunnit fixa de första julblommorna. Inget julrött ännu, utan vitt och rosa julstjärnor med hyasinter. Min väninnä planerade att hon skulle inte skaffa nåt "jul-skräp" iår utan skulle dekorera hemmet med julblommor. Det låter ju underbart!


IMG_5582

IMG_5583

PS. Jos et ole vielä löytänyt Sarin upeaa joulukalenteria jossa päivittäin tulee uusi joulu-kukka ohjeineen, vilkaseppa linkistä:

PPS. Blommorna är från Bauhaus, inte mening att annonsera nån, men att där får man bra blommor till bra priser, nya blommor kommer varje dag och om man frågar, får man alltid svar på hur man ska sköta blommorna etc.
Kukkia olen ostanut Bauhausista, ei ole tarkoistus mainostaa mutta kun sinne tulee uudet kukkalastit joka päivä niin kukat ovat tuoreita ja hyvin hoidettuja, ja halpoja, ajattelin vinkata. Ja palvelu on aina ystävällistä, saa ohjeita ja neuvoja.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...