Omaa pestoa! Egen pesto!
Pieni ja suurilehtistä basilikaa, vihreää ja lilaa, sitruuna basilikaa, ja vähän minttua ja persiljaa jotta vihreää tulisi tarpeeksi. Kasvihuone on aivan huippu, sillä siellä basilika kasvaa lämpimässä, vauhtiin päästyään ihan villisti!
Olika slags basilika, lite mynta, persilja för att det ska bli tillräckligt mycket grönt till pesto. Växthuset är så bra, för där växer basilikan hejvilt!
Karolinas pesto:
Tarvikkeet/ingredienser:
2 nippua/knippe basilika
2 kourallista auringonkukan siemeniä/ handfull solros frön,
1/3 pss Musta leima Emmental juusto raastetta/ eller någon annan stark pasta ost
1-3 klyftor vitlök /valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä/olivolja 0,5-1dl maun mukaan
Karkeaa suolaa/ salt
Mustapippuria/ Svartpeppar
1. Paahda auringonkukan siemeniä öljyssä. Rosta solrosfröna i olja.
2. Revi basilikan lehdet kulhoon. Riv basilika bladen i en skål.
3. Lisää suola, öljy, paloiteltu valkosipuli, sekoita tehoisekoittimella tasaiseksi. Lisää juusto ja mustapippuri. Lisää öljyä jos pestosta tuli liian paksua.Lägg till salt, olja, skivad vitlök, skör med mixern till det blir jämt.Lägg till osten och svartpeppar. Lägg till mera olja om det blir för tjockt.
4. Keitä pasta ja annostele 1 -2 lusikallista pestoa/annos. Sekoita joukkoon. Koka pastan och servera 1-2 matskedar pesto/portion, blanda in.
PS. Peston voi tehdä myös suoraan lasipurkkiin tehosekoittimella ja lasipurkki sitten vaan jääkaappiin ja siitä voi nautiskella useamman päivän, nam!
Tässä sitten odotellaan uutta basilika-satoa...
PS. Peston kan lagas direkt i en glasburk med mixern, och det som blir över kan förvaras flera dagar i kylskåpet. Nu väntar man bara på nästa basilika skörd!