torstai 4. heinäkuuta 2013

Westers Yrttitarha, Örtagård.


Kesän ihanin puutarhavierailupaikka! Bästa Trädgårdsresemålet!

Westers Yrttitarha sijaitsee Turun ja Salon välissä olevalla Kemiön saarella. 
Yrttitarhan lisäksi Westersistä löytyy kahvila, sisustuskauppa ja taimimyymälä!
Rakastuin niin tähän paikkaan. Harmittelen vain kun en ehtinyt haastatella puutarhan omistajaa Gunillaa yrttien kasvatuksesta. Suosittelen että jos menette, varatkaa ehdottomasti esittelykierros!
Kuvat saanee kertoa puolestaan millaista ihanuutta perillä odottaa (loppukesästä varmastikin ihan erinnäköistä!)

Westers örtagård ligger i Kimitön, mellan Åbo och Salo. En plats verkligen att besöka!
På Westers hittar du en sagolik vacker och intressant örtagård med massor av inspiration! Utöver örtagården finns det en cafe, en indredningsbutik och det säljs plantor. Om ni ska dit, boka tid för guidning. Man får vandra helt ensam men efteråt föståd jag att det skulle ha varit underbart att höra om hur de driver sin örtagård- och hur de använder sina örter!??
Låt bilderna berätta hur underbart det var. (På sensommaren ser det säkert helt annorlunda ut).


Voisimpa vaan vierailla täällä uudestaan... Matkaa vaan on meiltä  677km!
Hoppas att jag kunde besöka Westers oftare, men man kör inte 677km varje vecka!

puutarhamatkakohde2 
Puutarhamatkakohteita Trädgårdsresemål

Käy linkittämässä omat parhaat puutarhamatkakohde postauksesi listaan!
Linka dina egna bästa trädgårdsresemål blogpost i listan!

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ennen myrskyä. Före stormen.

Pionikauneutta ennen myrskyä. Kaikki Dr. Alexander Fleming pionit puhkesivat helteillä yhtäaikaiseen kukkaan ja kukkia tuntui olevan valtoimenaan. Nyt kun tämän puutarhan jätän, samaa kukkien runsautta saan sitten odotella useamman vuoden.
Pionhärlighet före stormen. Alla Dr. Alexander Fleming pionerna blommade samtidigt! Vilken underbar vy.

Valkoinen kerrottu pioni, jonka uloimmat terälehdet ovat hiukan lilan vaaleanpunaiset. Olisin veikannut tämän olevan "Jalkavaimo nousee kylvystä" kun sellainenkin pioni pitäisi löytyä, mutta tämä ei nyt ihan vastaa kuvausta. Onko jollakulla tällainen ja mikä se nimi voisi olla?
En vit pion med ljus lilarosa blad ytterst i blomman. Vet någon namnet på dem här?

Mustien pilvien uhatessa keräsin sisälle muhkeita pionikukkakimppuja joista yksi ei päätynyt morsiuskimpuksi, mutta melkein, pääsi koristamaan Rakkaan lapsuuden ystävän morsius-sauna iltaa...
En pionbukett fick pryda brudbastu festen ordad för en Kära väninna...

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Arkikauneutta. Vardagsfint.

Arkikaunettahan tämä. 
Arjen ylellisyyttä poimia omasta puutarhasta runsaita kukkakimppuja. 
Miten voin tulla enää koskaan onnelliseksi ellei minulla ole kesällä omaa kukkivaa puutarhaa?
Sen lisäksi että kukat ovat ihastuttavia kukkapenkeissään, niin sisällä niitä ehtii tutkistelemaan ja tarkastelemaan ja nuuhkimaan vielä useampaan kertaan.
Vardagsfint. Plocka blommor från egna trädgården. 
Undar hur jag någonsin kan leva utan en trädgård?
Dessutom att blommorna är vackra i blomrabatten, är det absolut härliga när man tar in en bukett på köksbordet och kan studera blommornas detaljer, färger och känna doften.


PS. Lupinen som det så mycket varnas om, och av många upplevs som skräp-blomma (här norr växer den inte lika vilt som i södra Finland) är trots sitt rykte en av de vackraste blommorna. Och som snittblomma är den ju härlig- ju mer du "skördar" av den, desto mer blommor får du under sommaren!!

PS. Lupiini joka väliin kuulostaa nii-iin vihatulta ja vaaralliselta kasvilta (täällä pohjosessa se ei ole villiitynyt samoin tienvarsiin kuin etelässä) on itse asiassa ihan mielettömän kaunis, läheltä ja kauempaa katsottuna ja mitä kiitollisin leikkokukka -mitä enenmmän sitä leikkaa maljakkoon, sitä ennemmän se kukkii kesän mittaan!

PPS. Även Trädgårdsgurun Claus Dahlby gillar lupiner. Titta in på länken nedan för en härlig lavendelblå lupin `¨Persian Slipper’ . Undar var man får frön till denna? 

PPS. Puutarhaguru Claus Dahlby ei myöskään hyljeksi lupiineja. Kurkistakaapas ihaninta laventelin sinistä lupiinia 'Persian Slipper’ yllä olevasta linkistä!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...