perjantai 11. heinäkuuta 2014

Pikkupihan Puutarha. Lilla trädgården.Niin se vain on ettei puutarhasta nauttiminen ole pihan koosta kiinni. Tämä meidän "vara-koti" on paritalo jonka puutarha vastaa pientä rivitalon pihaa- trampoliini (ah - ilman sitä rumilusta en voisi elää neljän pojan ja yhden villin tytön äitinä) ottaa pihasta yhden kolmasosan.
Silti tänne mahtuu vielä tämä pikkuinen lastenpöytä (kevyt siirrellä ruohoa leikatessa, yhdellä kädellä) jolloin äidin ei tarvitse huolehtia murusista. Perennoja en ole varakotiin istuttanut (jos asuisin enemmän kuin vuoden houkutus olisi kyllä suuri, etenkin jos niitä saisi sukulaisilta ilmaiseksi)...


Mahtuupa pikku-pihaan  myös tällainen mini-kasvihuone. Tomaatintaimet eivät enää mahtuneet kasvamaan joten ne on siirretty ulos, jäljelle on jäänyt yrttiruukut ja pelakuun pistokkaat. Basilikat myös tarvivat tuulensuojan joten niitä olen siirtänyt sinne. Tämä on kätevä (Biltemasta, 19e), pysynyt hyvin koossa. sen haaste on paahteisinä päivinä kasvien nuutuminen. Pitääpä laittaa tuonne alahyllylle joku isompi vesi-astia tasaamaan lämpötilaa..


Perunanvarret ainakin kasvavat (perunoista en tiedä) mehevästi säkissä!


Rei'itetyissä laastisaaveissa kasvaa kurpitsaa, tomaattia ja avomaakurkkua. Tosin juhannusviikon lumisade tappoi kurkuntaimet joten kävin sitten harmini nieltyäni ostamassa uudet (nythän niitä saa puoleen hintaan!).


Terassi on sitten yhtä ruukkupuutarhaa.
Yllättävän hyvin ovat ruukut pysyneet paikallaan eikä kukaan ole vielä hermostunut siihen että niitä on kaikkialla. Estetiikasta en menisi kamalasti sanomaan. Olen yrittänyt laittaa mustat ja harmaat ruukut samalla puolelle, valkoiset toiselle.


Samaan saaviin mahtuu persiljaa, kuukausimansikkaa ja tomaattia.


On ollut niin kylmä alkukesä että ihmeeksi jää mikäli avomaalla, terassilla saadaan kypsiä tomaatteja. Mutta en voinut olla kokeilematta...


Odotan, odotan, josko Sinisarjani puhkeaisivat kukkaan?
Olen kaksi vuotta sitten ostanut puutarhamessuilta mukuloita (kai ne muistaakseni oli, vai juuren palasia?) ja yrittänyt kasvattaa Afrikan sinistä liljaa. Ruukun talvetuskin onnistui varastossa. Mutta yhtään kukkaa ne oma kasvattamani eivät ole tehneet. Vihreää lehteä vain. Sitten kun puutarha-alessa näin nämä 5e/kpl, en enää voinut vastustaa kiusausta. Onko jollakulla hyviä ohjeita sinisarjan kasvattamiseen?

Tässä näitä ihmistaimia ja kukkataimia sulassa sovussa.

Kuukausimansikoiden tuotoksia odotellessa ostin amppelimansikan jota pikku-pojat kastelee. Joka aamu käyvät katsomassa onko mansikat kypsyneet?


Etupiha on varjoinen ja hiekkanen.
Onneksi ihanan värikkäät Hortensiat kukkivat myös varjossa. Jotain kaunista etupihallekin.
Tässäpä on meidän pikkupiha nyt esitelty!

Ihania lämpimiä kesäpäiviä, onnenhetkiä ja auringonsäteitä jokaiselle!
Kyllä näiden upeiden säiden myötä pääsi nopeasti lomafiilikseen, lapset saavat uida elämänsä kyllyydestä ja kun aamulla nukkuvat pitkään saa äitikin vähän omaa blogi-aikaa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...