keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ja minä vain jatkan haaveilua... Fortsätter att drömma...


Kasvihuone on puutarhan parhaimpia asioita....
Pinterstiin http://www.pinterest.com/KarolinanPuutar/kasvihuone-green-house/ olen kerännyt ideoita uutta kasvihuonetta varten. Kekkilän nuorten suunnittelijoiden kasvihuoneen ilme mielyttää (Hyvä Suomalaiset!!) mutta kasvihuone saisi olla reippaasti suurempi. Ystäväni mies rakensi itse karkaistua lasia käyttäen tämäntyylisen kasvihuoneen rouvalleen.
Toivoisin kokemuksia kasvihuoneista - mitä mieltä olette lasikasvihuoneista, toimiiko ne hyvin meidän olosuhteissa? Nykyinen kasvihuone on muovia (poikien jalkapallopelit eivät häiriinnyt) ja kennolevyt hajottavat auringonsäteet niin etteivät kasvit ole palaneet. Tyytyväinen olen siihen, mutta onhan lasinen aivan omaa luokkaa kauneudessaan.


Kivikangas vertailee kennolevyjä ja lasia seuraavanlaisesti:
Kennolevyllä pidempi kasvukausi
Kennolevyjen eristysominaisuudet ovat paremmat kuin lasin ja siksi lämpötila kasvihuoneessa pysyy tasaisempana.
Kennolevyhuoneessa pakkasyötkään eivät pääse niin helposti vaikuttamaan kasveihin ja käytettäessä lisälämmitystä voidaan kasvukautta pidentää huomattavasti.
Epäsuora valo
Kennolevy hajottaa kohtisuoraan tulevat valonsäteet. Enemmän tärkeää auringonvaloa pääsee kasvien varjoisiin kohtiin ja kasvukyky paranee. Vähemmän varjostavia pintoja.

 LASI
+ Lasi on kirkasta
+ Tyylikäs perinteinen ulkonäkö
+ Edullinen hankkia
+ Pitkäikäinen
- Rikkoutuu huonolla perustalla
- Lämmöneristys
- Vaatii varjostusta

KENNOLEVY
+ Kevyt / helppo asentaa
+ Ei tarvitse varjostaa
+ Iskunkestävä
+ Pidempi kasvukausi lämmöneristyksen vuoksi
+ Tasaisempi lämpötila
- Hieman kalliimpi hankintahinta

 Mitä mieltä te olette?


Haaveena on että kasvihuoneeseen mahtuisi istustuspöytä sekä tuoli lueskelua ja sadepäiviä varten. Neuvottelua tullaan varmaan vielä jatkossa käymään kasvihuoneen koosta.
Mieti myös että mikäli osa kasvihuoneen seinistä olisi kivimuuria ei jalkapallotkaan sitä niin hetkauttaisi. Valmiina en ole vielä löytänyt mieleistä. Hivenen epäilen että kun on uusi koti rakennettu ja pihalle portaat ja kivetykset, aidat jne, löytyyköhän mieheltä enää innokkutta alkaa mulle askaroimaan mieluista kasvihuonetta? Taitaa viettää sitten muutaman kesän golfkentällä.

Näin kerran hauskan ruotsalaisen puutarha ohjelman jossa naiset nikkaroivat puutarhaan tulevat viljelylaatikot, terassit yms itse. Kyllä naisetkin osaa.... Mutta osaisinkohan minä rakentaa kokonaisen kasvihuoneen, hmmm, ei ole vielä pojistakaan kovasti apua??? =)


Ihanaa aurinkoista viikkoa! Ha en fin solskens vecka!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...