perjantai 27. maaliskuuta 2015

Täällä ollaan... pikakuvaterveiset. Nordiska Trädgårdmässan.


Kunhan pääsen kotikoneelle tulee laadukkaampaa kuvaa ja tekstiä. Nordiska trädsmässan on aivan hengäsyttävän suuri ja niin paljon katseltavaa että huomenna pitää tulla jatkamaan.
Huomenna on Allt om Trädgård VIP-päivä jonne menen kuuntelemaan inspiroivia luentoja. Niistä tulee referaattia sitten perästäpäin. Olen niin innoissaan!!!maanantai 23. maaliskuuta 2015

Maaliskuu - kuukauden Puutarha kuva. Månadens trädgårds bild.


Jossain vaiheessa matkin ruotsalaisia puutarhablogeja ja aloitin "Kuukauden Puutarhakuva" teeman johon haastoin muutkin blogit mukaan. No, muut ovat olleetkin ahkerampia kuin minä itse, mutta sallittakoon se anteeksi raksa-kiireiden vuoksi. Kuvassa näkyy nyt sisältäpäin valmistuva koti http://koti7.blogspot.fi/ jonka tapahtumia voi lukea halutessaan raksablogistamme. OIkealla kököttää multakuorma joka on osin levittämättä. Omenapuut ehdittiin aika tehokkaasti herkutella ennenkuin marras-joulukuussa sain aikaiseksi tehostaman verkotusta. Lumen alla uinuu tuleva potager.

Månadens Trådgårdsbild temat har jag hämtat från de svenska trädgårds bloggen. Jag utmanade alla trädgårdsvänner att följa med. Själv har jag varit ganska lat att posta ut bilder pga bggprojektet som ni kan läsa från www.koti7.blogspot.com. 
Men här kommer mars bilden. Inte så mycket snö denna vår. Men tillräckligt för att hararna kom och år äppeltråden. Under snön sover mitt kommande potager.

 

Metsäpuutarhasta kurkisteltuna näkyy autotalli jonka alla on viherhuone (jossa ei kylläkään ole vieläkään sähköjä joten en ole päässyt sinne vielä aloittamaan mitään kasvatuksia).
Skogsträdgården är lite gles på vintern, med det växer flera små granar så småningom blir den grönae även på vintern. Dessutom har vi en jättestor en i skogen.

 Ihastelen edelleen näitä isoja kivenlohkareita jota tontilta löytyi. Jääkauden jäänteitä.
Stenarna är underbara även på vintern. Lämningar från istiden. 

Viime viikonlóppuna minulla oli tarkoitus osallistua puutarhansuunnittelu kurssille. Sitä olen odottanut koko kevään. Sain lapset mamulaan hoitoon, majoituskin järjestyi toiselta paikkakunnalta ja töistä olin järjestänyt perjantain vapaaksi... kunnes sitten tuli tekstiviesti ihan viimetinkaan että kurssi oli peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kyllä niin nieleskelin harmin ja kiukun kyyneleitä.... yritin soittaa järjestäjille että kuinka monta osallistujaa puuttui (olisin voinut vaikka maksaa jollekulle kaverille että olisi lähtenyt mukaan) että kurssi olisi järjestetty mutta ei, liian monta oli perunut viimeisenä ilmottautumispäivänä. Palautteeni ei tainnut mennä perille, mutta edelleen olen sitä mieltä että kurssin järjestäjät voisivat pyytää osallistumismaksun ilmottautumisen yhteydessä ettei tällaisia viimetingan peruuntumisia tule. Näin esim. Oulun kansalaisopisto tekee mutta kyse oli nyt toisen kaupungin kurssista.

En selvästikkään vieläkään ole päässyt irti pettymyksestäni kun puran sitä tänne blogiin, antakaa anteeksi puutarha ystäväni! Mutta huomaan että tuo kurssi, rakkaaseen harrastukseen liittyvä, sekä oma aika jonka olisin saanut kun äiti lupasi hoitaa viittä lastani kurssipäivien ajan olisi tullut niin tarpeeseen tänä keväänä, että pettymyksen sietoni on nyt aika olematonta.
Lisäksi kurssia olisi pitänyt Green Dreams yrityksen Minna, jonka suunnittelemia pihoja olen ihaillut täällä Oulussa. Katsotaan, miten saan nyt lopullisen pihasuunnitelman hoidettua kun kurssi jäi väliin.


Onhan sekin mahdollista että keskityn tämän kesän alapihalla oleviin suunnitelmiin ja jätän toistaiseksi vielä tuon etupihan ja  portaikon talon ja autotalli/viherhuoneen välillä tekemättä... suunnittelen sen sitten rauhassa vuoden kuluttua?

Mukavaa Keväistä viikkoa jokaiselle! Ha en så fin solskens vecka mina vänner!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...