torstai 18. helmikuuta 2016

Talviunilla. Vintervila.


Puutarhablogi on todellakin ollut tänä vuonna talviunilla. Puutarha uinuu onneksi lumen alla ja omenapuut on suojattu (toistaiseksi ainakin hyvin!) jäniksiltä. Rakennusvuosi ja uudet työhaasteet ovat vieneet ajatukset ja energiat niin että olen vain tyytyväisenä katsellut lumista maisemaa, siellä odottakoon ihana puutarha. Monen intohimoisen puutarhavuoden jälkeen on hiukan väsynyt ja seesteinen olo puutarhaa ajatellessa. Minulla on vielä vuosia vuosia aikaa sitä rakentaa, istuttaa, suunnitella. Tai niin toivon. Muistutus elämänlangan ohuudesta tuli viikko sitten, kun liukkailla keleillä liuin autolla rekan edestä, vain muutamalla pelastavalla sekunnilla ohi.
Kauhunhetki on nyt hiljalleen muuttumassa kiitollisuudeksi.

En ole vielä aloittanut mitään siemenkylvöjä. Ehkä tänä keväänä en edes esikasvata mitään. Autotalli ja sen alla oleva viherhuone ovat vielä kylmillään, ilman sähköjä ja keskeneräisiä. Kerätään voimia niin että jossain vaiheessa kevättä aloitetaan taas rakentaminen. Olin toivonut että saisin viherhuoneen käyttöön ja järjestäisin massiiviset perennakylvökset sinne. Mutta ehkä se siirtyy ensi vuoden kevääseen...?

Tänä vuonna minulla on haaveissa käydä Virossa puutarhaostoksilla. Ehkä pääsen käymään jossain puutarhamessuilla. Ja olen ilmottautunut hedelmäpuiden varttamiskurssille...
Aloin kirjoittamaan blogijuttua "Vinkkivihko uusista kasveista" joita halajan puutarhaani, mutta se on vielä kesken. Ehkäpä innostun joku pakkaspäivä tekemään sen.


Siemenkuvastoja olen toki selaillut... lähinnä ihastellut kuvia. Vaikka eihän sitä tiedä jos puutarha-mania vielä iskee kun päivät pitenee?


Trädgården slumrar under snön. Liksom min trädgårdsblogg. Aldrig förut har den varit i likadan vintervila. Helt tyst. Efter året med byggande, och med nya arbetsuppgifter har jag inte haft alls ork med att skriva trädgårdsblogg. När jag tittar ut, ser jag trädgården under snön och känner mig lugn. Sov du bara, just nu orkar jag inte planera, plantera eller vara trädgårds entusiast.

Jag har inte heller börjat med några sådder. Det får vänta. Eller så kanske det inte blir någonting i år. Orangeriet som har byggts ut (i bilden vänster, under garaget) är halfärdigt och utan värme och el. Jag hade hoppats att ha massiva perenn sådder där, men vi har ännu inte fått energi att fortsätta med byggandet.Det kanske blir nästa vår...?

I år hoppas jag att göra en trädgårdsresa till Estland. Och kanske besöka någon trädgårdsmässa. Möjligen i Stockholm. Och delta i en kurs om fruktträds ympning.

Vinterhälsningar till Alla Trädgårdsvänner, hoppas ni har det bra!
Talviterveiset Rakkaille Puutarhaystäville, voikaa hyvin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...