tiistai 14. elokuuta 2012

Haaveilumatka. Drömresa.

Jos tahtoo lähteä vaeltelemaan, kulkea, tutkia, ihastella, haluta ja unelmoida toinen kauniimmista kukista ja perennoista, tiedän suuremmoisen paikan.

Raahen Arkkukarissa (noin 70km Oulusta)  sijaitsevassa  Särkän perennataimistossa on yli 2000 eri lajia perennoja. Tämä lienee yksi Suomen suurimmista ja kattavimmista perennataimistoista. 

 Sen lisäksi että taimistolla on myynnissä hurjan suuret määrät pohjoisessa kasvavia varmoja taimia, kukkia voi myös ihastella näytepuutarhassa. Henkilökunta on ystävällistä ja ammattimaista, kaikkeen löytyy vastaus, mutta silti yksi parhaimmista puolista on sekä näytepuutarhassa että taimiston myyntilavoilla on jokaisen kohdalla; kasvin nimet ja kuva kukinnasta sekä kasvuolosuhteet.
Tässä piilee se vaara että löytää uusia toinen toistaan ihastuttavia perennoja joita ei vielä ole... ja alkaa haluta tuota, tuota ja tuota...


Vanhan ajan perennaa: koreakärsämöä löytyi valkoiseen perennapenkkiini. Vitpytta, till den vita blomsterbänken.
Tarha-alpia kuvasin ystävääni varten joka suunnittelee modernin mustan talon pihaan sopivia perenna penkkejä. Tämä on kaunis, joskaan keltaista kukkaa ei minun pihaani pääsekkään.
Tämän näköinen mies touhuaa ja pyörittää yhtä suomen parhaista perennataimistoista. 
Onneksi teille, jotka asutte etelässä ettekä pääse noin vain piipahtamaan Särkän perennataimistolla, taimia voi myös tilata seuraavalta nettisivulta, jonka kuvamateriaalia kannattee myös syksyisinä, sateisina iltoina selata.


Tarkemmat ajo-ohjeet ja aukioloajat löytyy myös täältä.

Aurinkoista ja lämmintä viikkoa Puutarha Ystävät!

Ps. Ja Kiitos teille V-vyöhykkeen puutarha ystäville jotka tulitte aina Kuusamosta- Rantsilaan ja siltä väliltä mukavaan taimenvaihto tapahtumaan. Oli mukava tutustua ja jakaa kokemuksia, herkutella ja saada uusia aarteita. Suosittelen että järjestätte vastaavia tapahtumia - Mukava kokemus!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...