sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kevät & Pelargoni huumaa...


Pukin Puutarha: Mary, valkoinen ruusunnuppu pelargoni.

Tämä on ihmeellistä aikaa. Kulkea pihalla ja ihmetellä kaikkea esiin nousevaa, muistella mitähän kaikkea tuolla kasvaakaan. Pian alkaa viimeisetkin lumikinokset sulaa. Tulevalla viikolla on tarkoitus päästä lapion kanssa pihalle kaivamaan uutta pensas-perenna penkkiä. Istuttaa omenapuu. Lepaan meloni- karviaspensas. Varjoisalle takapihalle uusi alppiruusu-havu-penkki. Ja toivoa että saisi miehen motivoitua rakentamaan meille jo hyvissä ajoin viljelylaatikoita. Minulle ja lapsille, jokaiselle omat. Mutta kun tuo golfkenttäkin näyttää niin kovasti houkuttelevan...

Vaan vielä on kovasti harmaata talven jäljiltä. Ei vielä houkuttele kamerankaan kanssa lähteä puutarhaa kuvaamaan. Sen sijaan jaan teille muutamia kuvia pelargonien kukista. Itse olen kylvänyt Appleblosson Orbit ja Raspberry Ripple nimisiä pelakuita ja yllättynyt miten helppoa se on ollut! Koska kaikki siemenet kylväytyivät olen jo ehtinyt jakaa puutarha-ystävilleni ylimääräisiä. Ja äitille mutta se oli jo eka päivänä hukuttanut oman taimensa vedellä.
Näiden kukintaa ja kuvia saa vielä hetken odottaa. Mutta olen niin ylpeä kun olen saanut jakaa näitä omia taimia eteenpäin!
Ajaj- nyt on ÄITTÄN kukat vaarassa. Onneksi äidillä on oman huone taimiaan varten ja tähän mennessä kaikki taimet ovat säilyneet ruukuissaan!

Tukholman puutarhamessuilla oli aivan HUIKEAT valikoimat Pelargoneja. Siis aivan mielettömät, katsokaa vaikka alla (ja edellisestä postauksesta) kuvia. Ostin Rockdalan taimistolta erikoisuuksia kuten Viva CArolina ja Viva Madeleine sekä Alpine Glow. Näiden mini-taimien (5cm) lisäksi Pelargoni-yhdistys möi omalla standilla Mårbackaa, Drottning Ingridia ja Oxarvia (isompia taimia ja halvalla). Ehdin myös kuuntelemaan luentoa pelargoneista ja niiden keräilystä. Mårbacka kuuluu olla jokaisella ruotsalaisella puutarhurilla.... Drottning Ingrid on tanskalaisten "Mårbacka". Suomalaisilla taitaa olla oma lempparinsa vielä löytämättä????


Tässä nyt tulee ihan pelargoni-huumaan kun alkaa perehtymään mitä kaikkia ihanuuksia on olemassa... Oulun puutarhamessuilta löysin valkoisen Maryn (ruusun-nuppu) ja sitten http://sekasortoa.blogspot.com/2012/05/uusia-pelargonioita.html Marin blogissa vinkattiin suomalaisesta Pelargonia taimistosta: http://www.pukinpuutarha.com/start.htm josta Mari oli tilannut hyväkuntoisia ja isoja taimia. (Ja jos sinulla on jokin harvinaisuus niin heihin kannattee olla yhteydessä).

Tässäpä Pukin Puutarhan pelargonien kuvia:
Mårbacka, tavallinen vyöhyke pelargoni. Drottning Ingrid on lähes samannäköinen.
Riippa Pelargoni Jacky Gould lähtee pian tilaukseen. Tämä on vaalean violetti suurikukkainen, ruusua muistuttavine kukkineen. Messuilta se ehti jo loppua toivotaan että Pukin Puutarhalla on vielä jäljellä..
Sitten vielä kaksi ihanaa ruusunnupuu pelargonia:
Westdale Appleblossom

Denise
 
Sitten kerron vielä ihanasta paketista joka tuli postissa viikko sitten...

Arpajaisvoitto http://morokollinblogi.blogspot.com/search/label/arvonta Tylsän Mörököllin Blogista. Ensin ihmettelin miten niin litteään pakettiin voi mahtua noin paljon taimia, sitten arvuuttelin ovatko ne sisä vai ulkokukkia ja päädyin että sisäkukkia ja laitoin ne oikeaan kukkamultaan. Kuvassa näkyy pelargonia, herttalyhty, kirjojuoru, purppurajuoru, mehitähtiä ja siemeniä. Jotain on nyt tunnistamatta (?) ja tunnustan sen että minulla ei ole kovinkaan paljon ollut sisäkukkia (eikä tietoa), mutta nytpä on ja parempaan ja enemmän tervetulleeseen kotiin eivät siis pistokkaat olisi voineet päästä! Ja ne ovat kaikki hyvissä voimissa paitsi tuo pelargoni mutta sen suhteen ei kyllä ole aikeita vielä luovuttaa.

Aurinkoista ja lämpöistä kevätviikkoa Puutarha Ystävilleni!
Nauttikaahan puutarhatouhuilusta. Harmittaa käydä töissä kun olisi niin paljon mukavampaa kaivaa lasten kanssa multakasoja. Mutta enää ei ole montaa viikkoa kesäLOMAAn.............
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...