sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Puutarhassa vilisee. Fart och rörelse i trädgården.

Som bäst har jag haft 10 barn på gården till hjälp (eller inte så mycket hjälp?) i planteringen och trädgårds sysslor. Inte undra på att man inbland vill njuta av tystheten och att så, plantera och vattna i lugn och ro. I all tystnad. Vilket då betyder att klockan är ganska mycket. Vilket får mig att undra ifall grannarna (som ser på varandras gårdar, allt är ju så nytt och nyplanterat i vårt område så ingen skydd har man växtligheten) tycker att där är hon och gräver i sina blomrabatter så här sent, crazy woman...?!!

Barnen har fått egna lådor att så i. Sallad, rucola, spenat, rödbetor,lök mm. har det blivit. Tvillingarna verkar också tycka om mammas plantor. Så det är bäst att få dom i jorden så fort som möjligt!

Hur som helst, det är så härligt att vara ledig i 2 månader och njuta av sommardagarna, pyssla i trädgården, vara ute hela dagen, äta ute (vi fick nya ute möbler från IKEA) och ha låånga sovmorgnar, ligga i sängen och bli serverad med spagetti (okokt) och torkade plommon av de två minsta (som kan öppna lådorna i köket nuförtiden)....

Ha en fin, solig och varm vecka!

Ps. Om allt går väl får ni se senare på sommaren bilder av en pilkoja till barnen. Pilen fick jag av en trådgårdsvän som odlar pil för att göra otroligt vackra konstverk. Hoppas att de bildar rötter. Som tur har det regnat mycket de senaste veckorna =)


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...