torstai 18. heinäkuuta 2013

Mysteeriset Liljat! Mysteriska Liljor!
Voin tunnustaa että olen t u h l a n n u t lukemattomia euroja liljan sipuleihin ja istuttanut niitä sekä keväällä että syksyllä ja onnistumisprosentti on ollut heikko (alle 50%, tai no ehkä vielä vähemmän, noloa kyllä!) ja näistä ihanuuksista on sitten seuraavana kesänä noussut ehkäpä vain 1 kaikkiaan. 
Opin eräillä Puutarha kutsuilla (toissa vuonna...?) että täällä pohjoisessa menestyy vain osa liljoista. Liljat kannattee  myös keväällä esikasvattaa superpuhtaissa (yksi purkki sai jotain keltaista hometta reunoihinsa) korkeissa maitotölkeissä joista on huppu leikattu pois ja pohjaan tehty reiät!
Näin siis tein viime vuonna ja sain Lilja-penkkkini perustettua. En sitä kuitenkaan suuremmin hehekuttanut mutta VOI ÄLLISTYS!!! Tänä kesänä mulla on siellä moninkertaistunut liljojen määrä!!! Odotan innokkaasti mitkä lajit ovat jatkaneet elämäänsä täällä meidän V-vyöhykkeellä...

Lilja Lollypop, tämä ei häviä mysteerisesti kuten aimmat liljani ovat tehneet, kiitos sinulle Kaunotar!

Lilja Reinesse, suopuu myös ystävällisesti kasvamaan putarhassani.

Millaisia vinkkejä teillä on Liljojen kasvattamiseen?
Pohjoisen Puutarha Ystävät, mitkä lajit teillä kasvaa?

Ja, HUOMENNA, Tervetuloa ja Mukava Nähdä, te jotka pääsette Oulujoen taimistolle Puutarha tapaamiseen! Tässä vielä kutsu:

Tervetuloa Puutarhabloggaajien tapaamiseen
19.7.2013 klo 12 alkaen
Paikka: Oulujoen Taimisto (Rova, 27km Oulusta)
Osoite: Taimikuja 10, 91510 Rova 
puh: 08 533 3799 (jos et löydä heti perille)
Ohjelma: Tapaaminen, kahvittelun ja teen merkeissä (nyyttäri periaatteella, tuon paikalle kahvia/teetä termoksessa, piirakkaa ja kertakäyttöastioita, voit tuoda halutessasi kylmää juotavaa, keksejä tms.). Kiertelyä ruusutarhassa.
Opastettu kierros ja esittely, sään ja tilanteen mukaan, alkaen noin klo 12.30 tai klo 13. 
Taimi ostoksista -10%.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...