maanantai 21. huhtikuuta 2014

Ei kauniimpaa kuin Dahlia! Inget vackrare än Dahlior!


Dahliat ovat ihmeellisen ihania Mexicon kaunottaria!
Viime keväänä en esikasvattanut yhtään dahliaa juurakosta (harmitti niin kun talvehtimaan laitetut dahliat olivat paleltuneet mössöksi), ostin puutarhalta muutaman valmiiksi esikasvatetun, tullakseni vain siihen tulokseen ettei valikoima eikä myöskään ostamani dahlia ollut lähellekkään niin upea kuin juurakoista esikasvatetut!

Tänä vuonna hankin kolmea lajia joisto Zorro ja Ariko ovat minulla olleet aiempinakin kesinä puutarhassa (yleensä kukkapenkissä mutta tuo ensimmäisen kuvan Dahlia on muistini mukaan juuri Ariko ja kukki upeasti myös ruukussa).


Dahliorna är mina favoriter. Förra våren var jag så besvikern över att mina många dahlia knölar inte klarade vintern i förrådet att jag hoppade över dahlia odlingen helt. Så köpte jag en dahlai från planstkolan men där var det inte så mycket att välja på!
Men iår blir det dahlior igen!
 
Före planteringen fick knölarna ligga i vatten flera timmar. 
Nu när de har börjat växa, toppar jag av plantorna för att de ska grena sig så mycket som möjligt.


Ennen multaan istuttamista annoin juurakoiden lillua vedessä muutama  tunnin.
Nyt kun ne ovat lähteneet kasvuun, leikkaan latvan pois, jotta kasvi haarottuisi.
Kunhan kesä tulee, kukkia saa hyvillä mielin leikata sisällekin vaasiin sillä mitä ennemmän niitä leikkaa, sen tuuheampi, kauniimpi ja kukkivampi "pensas" siitä kasvaa!


Näin upeasti hehkuvia sävyjä löytyy harvemmin puutarhojen valikoimista. Valkoisia ja tavallisia värejä kyllä!


Kulat ovat ihan jättimäisiä!!


Pompon dahlioiden kukkia ihmetellessä sitä pysähtyy ymmällään- miten luonto voi tehdä jotain näin kaunista ja täydellistä?


Pompon dahliornas blommor är så fulländiga, vackra. Hur kan naturen tillbringa något så underbart?Dahliorna håller länge som snittblommor.
Dahliosta saa kestäviä ja upeita kukkakimppuja (vaikkei olisi kovin taitava kukkien sitoja).Iloisia kevätpuuhia Ystäväni!
Njut av vårsysslor mina Vänner!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...