maanantai 5. maaliskuuta 2012

Puutarhasuunnitelmia ja unelmia. Trädgårdsplanering och drömmar.


Tack alla ni fina trädgårdsbloggare -det är en njutning att titta in och inspireras av alla fina bilder och ideér!

Några dagar sportlov med barnen, jag har unnat mig att läsa trädgårdstidningar, blogg och böcker. Det finns knappast få saker som är mer relaxing?? Medan barnen målade låt jag mina trädgårdsdrömmar komma på pappret: en paviljon av metall, lite mer träd, buskar och trädgårdslampor... En stig och mera perenn rabatter...


Igår pratade jag med barnens farmor om att det skulle vara så kul att få åka till Stockholm för Nordiska Trädgårdsmässan 12-15 April. 
Hon tyckte vi tjänade en weekend-resa och lovade sig som barnflicka. Jag blev så glad 
- Stockholm, här kommer vi!
Nu gäller det att titta närmare på programmet, vad vill man lyssna på och se...

Och här några inspirerande trädgårdsböcker....


Kiitos kaikille ihanille puutarha bloggaajille - parhainta ajankulua on selata kuvia inspiroivista, hauskoista, värikkäistä, kauniista puutarhoistanne...

Hiihtolomalla lasten kanssa on ollut aikaa lukea myös puutarhakirjoja, uusia ja vanhoja puutarhalehtiä, unelmoida, suunnitella ja piirtää... 
Eilen lasten mummi lupasi tulla lastenhoitaksi jotta pääsemme kevät viikonloppulomalle Tukholmaan. 
12-15 Huhtikuuta  siellä on Pohjosmaiset Puutarha Messut, sinne siis!

Ja tässä mukavaa puutarhalukemista:

KASVIEN LISÄÄMINEN, STEVEN BRADLEY: 
12e/Akateeminen kirjakauppa. Uudelle puutarhurille paljon helppoa oppia kasvien lisäämisestä, kuvin ja yksinkertaisten selitysten kera. Inspiroi kokeilemaan!
Ulkomainen kirja joten sitä ei ole sovellettu Suomen olosuhteisiin, kaikki ei ehkä onnistu täällä juuri noin. Ainakaan täällä 5-vyöhykkeellä joten pitää varmaan soveltaa...

ONNELLINEN PUUTARHURI,  HAAVEILE, IDEOI, TOTEUTA.
JOHANNA VIREAHO, SARI TAMMIKARI
Luo itsesi näköinen puutarha - ja olet onnellinen puutarhuri! Aivan valtavan hienoja ja inspiroivia kuvia, ensin selailin kirjaa läpi vain ahmien kuvia, mutta kun sitten maltoin alkaa lukemaan en todellakaan pettynyt. Puutarhan suunnittelusta, "Puutarha tilana", seinät, katto, polut, huoneet,vesi. Sisusta kasveilla, Lasten puutarha ja koristele puutarhaa...Ja monenmonta "Tee se itse" ohjetta!
Aivan Upea kirja!!!

SUOMEN RUUSUT, PIRJO RAUTIO
Ruusutarhasta haaveilevalle. Kirjassa on valtava määra suuria kauniita kuvia ruusuista, jokaiselle ruusulle on kirjoitettu lyhyt tarina. Lempiruusustani Louise Bugnetista (Kuva alla) kirjoitetaan näin:
"LOUISE BUGNET"
Georges Bugnet, 1960, Kanada
Bugnet oli ammatiltaan kirjailija ja ruusujalostajana siis amatööri. Kauneimmat ruusut hän nimesi tyttäriensä mukaan: Louise, Marie, Madeleine. Louise oli nuorimman tyttären nimi.
"Louise Bugnet" on erikoisen näköinen kurtturuusu. Pystykasvuinen, lähes piikitön pensas on 1,5m korkuinen. Juurivesoja on muodostunut jonkin verran. Tumminen kurttuisten lehtien keskelle muodostuu syksyyn asti runsaasti tuoksuvia, valkoisia, perhosmaisia kukkia. Tummanpunaiset nuput korostavat kerrannaisia kukkia. Terälehtien reunatkin ovat usein viininpunaiset. Isoja rugosamaisia kiulukoita muodostuu jonkin verran.

Kirjasta löytyi lisää uusia lempiruusuja. Harmikseni ruusujen kohdalla ei olllut mitään mainintaa kasvuvyöhykkeistä. Onneksi Oulujoen taimistolla on laajat valkoimat joten selaamalla nyt vuorostaan heidän sivujaan niin löytyy varmasti pohjoisessa selviäviä ruusuja...


Lopuksi -KIITOS kaikille teille Puutarhabloggaajille jotka olette jättäneet "TODISTA ETTET OLE ROBOTTI" sanatarkistuksen pois. Olisi niin mukavaa jättää pieni lyhytkin kommentti mutta tuo robotti-tarkistus vie siitä ilon kun sanat ovat vain muuttuneet hankalimmiksi ja joskus niitä saa kirjoittaa moneen otteeseen ennenkuin viesti menee perille!
Roskaposti ongelmaa ei ole ollut vaikka olen asetuksista poistanut oman tarkistuksen ja ainahan sen voi asentaa takaisin! Olen huomannut että Claus Dahlby ja monet ruotsalaiset bloggaajat joilla on valtavat määrät kävijöitä ovat myös uskaltaneet jättää tarkistukset pois ja kehoittaneet siihen myös muita!

Mukavaa  aurinkoista viikkoa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...