torstai 4. joulukuuta 2014

Joulukuun kuulumisia... December hälsningar...


Tiedän jo että saan tänä vuonna parhaan joululahjan, sillä tilasin sen juuri. Toivon että myös lehti tulee perille siitä huolimatta että joskus blogeista luin että maksettua lehteä ei koskaan kuulunutkaan. Tämä on nyt kuitenkiin tilattu kotimaastaan Englannista suoraan lehden omilta sivuilta. Tule Joulu kultainen, ja puutarha ihmisen toivelahja!

Siis yhtään väheksymättä kotimaisia lehtiämme joita tilaan, ja aina kun käyn Haaparannassa ostan pinkan ruotsalaisia puutarhalehtiä. Nyt sitten hiukan uusia tuulia ja uutta puutarhakieltä kehiin. Ja näin helppoa se on saada mieluinen lahja. Kun mies rakentaa niin lupasin tänä vuonna hoitaa jouluvalmistelut kokonaisuudessaan itse.

Mainittakoon että meillä on sopimus että tilaan vaan yhtä puutarhalehteä. Minulle tulee Kotipuutarha ja ... öhöm...Viherpiha, se tuleekin sitten miehen nimellä. En ole vielä narahtanut tästä!


Lopulta olen löytänyt valkoisen Pasuunan kukan taimen!!! Marraskuussa juhlimme kymmenenvuotista yhteistä matkaamme Barcelonassa. La Ramblalla oli taimia joista yksi pääsi käsimatkatavaroissa ehjänä kotiin asti...

Park Guellissa kasvaa valkoinen Pasuunankukka puu.


Marraskuu ei ollut hassumpi aika matkustaa Barcelonaan. Lämpöä oli +17, ja turisteja oli vähemmän (Sagrada di Familiaan oli silti 4t jonotus) ja kaupunki on taatusti aivan ihana ympäri vuoden. Voisin lähteä uudestaan, niin satumainen, kaunis, eläväinen kaupunki on Barcelona - mutta mielellään keväällä niin että kaikki puutarhat ja puistot olisivat loistossaan. Hengähdimme ja nautimme elämästä, unohdimme hetkeksi rakennusprojektin.


Nyt raksalla levytetäään seiniä ja tahti on ilta-viikonloppupainoisesti etenevää. Juuri nyt tuntuu ettei me ikinä muuteta sinne. Toisaalta, jos kaikki seinät on tehty tämän vuoden puolella, jää uudelle vuodelle enää sisustustyöt. Puutarhan suunnittelun olen nyt joksikin aikaa jättänyt taka-alalle ja sen vuoksi en ole uskaltautunut tänne blogiinkaan. Niin paljon muuta suunnittelua ja päätöksen tekoa ja valintaa on ollut mielenpäällä.... pikkupikkuhiljaa täällä edetään.

Rauhallista Joulunodotusta Puutarha Ystävilleni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...