lauantai 19. huhtikuuta 2014

Viiden kysymyksen haaste.... Sadun parvekepuutarhasta  sain jo jonkin aikaa sitten hauskan haasteen (ja on mulla vielä yksi ruusuhaastekkin vastaamatta, eiköhän se tule tässä jossain vaiheessa, kun olen sitä jo niin kauan muhinut). Viisi kysymystä, joihin vastaan ja sen jälkeen viiteen ihanaan puutarhablogiin haaste eteenpäin! Kiitos Sadulle haasteesta!

 Viisi kysymystä:
1. Helpoin ja vaikein esikasvatettava kukka jota sinulla on ollut?
Helpoin on Dahlia, se kasvatetaan juurakosta eikä mene koskaan mönkään. Astereiden kanssa saan aikaiseksi rääpäleitä, mutta ne sitten jotenkin piristyy kun pääsee ulos. Keijunmekon kanssa en ole tähän asti vielä onnistunut mutta nyt näyttää lupaavalta =)
2. Koska aloitit kukkien parissa puuhastelun ja miksi?
Innostuin puutarhaharrastuksesta kun kaksoset olivat vauvoja enkä päässyt paljon kotoa liikenteeseen (en olisi halunnutkaan) ja sen seurauksena en haluaisi enää kesäisin olla töissä, en matkoilla, en mökillä. Kotona vain - ja puutarhassa!
3. Minkäläinen olisi unelmapuutarhasi? Mielenkiintoinen, erillaisia "puutarha-huoneita" kuten rauhoittumispaikkaa, lasten seikkailupuutarhaa, villiä puutarhaa, metsäpuutarhaa, keittiöpuutarhaa, ruusupuutarhaa, havu/rhodopuutarhaa, japanilaista puutarhaa sisältävä kokonaisuus. En voisi varmaan tehdä pelkästään yhdenlaista, kun kaikkia upeita ideoita tulee aina vastaan. Mutta katsotaan miltä näyttää viiden-kymmenen vuoden päästä.
4. Jos saisit kasvattaa vain yhtä kukkaa niin mikä se olisi ja miksi?
Dahlia, koska siinä on niin upeat värit ja suuret kukat ja se kukkii koko kesän.
5. Kuinka paljon tuli kuvia otettua viime kesänä puutarhastasi
Satoja.... Aivan valtavasti! Enemmän kuin lapsista. Siitä voi tulla joskus sanomista!

Ja nämä samat kysymykset lähetän seuraville Puutarha Ystäville:
Maatuskalle 
Kruunu Vuokolle 
Sailalle 
Multasormelle 
Piville 

Mukavia Kevätpäiviä ja Pääsiäispyhiä!


keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Uuden Puutarhan luomisprosessi... Den nya Trädgårdens första steg. Nro: I.


Tästä se lähtee!!! Nu har det börjats!!
Tontilla kävi talkooporukkaa metsänhakkuuhommissa ja tontti raivattiin. Edeltävästi kävin lasten kanssa teipillä merkkaamassa ne puut jotka säästettiin. Tontti rajautuu metsään. Sen lisäksi jätettiin tontin itälaidalle (jossa oli parhaimman näköinen ja kokoinen puusto) metsäpuutarha.
Voi olla että metsäpuutarha hiukan vielä tuosta pienenenee, mutta olen supertyytyväinen jokaisesta kauniista koivusta, kuusesta, männystä ja haapapuusta. Yksi suuri katajakin siellä oli. Sekametsää siis. Ja sinne tänne tulee sitten vielä rhodoja (sitten joskus), valkovuokkoja, ja muita mestäpuutarhan kasveja. Lapsille kiipeilykiviä ja mutkittelevia polkuja. 
Pohja on kunttaa. 

Olen jo niin ikionnellinen - yksi osa puutarhaani odottaa jo valmiina!
Metsäpuutarhavinkkejä otetaan ilolla vastaan!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...