lauantai 20. huhtikuuta 2013

Finland Gardens

IMG_7130

Finland Gardens.
Ihastuttava japaninkielinen kirja Suomalaisista puutarhoista.
Todellista "puutarha-karkkia". Vihreitä kuvia ja erilaisia ja tyylisiä puutarhoja. Teksti on japaniksi joten silmät voivat vain kerätä kesän voimaa.

En härlig japans bok om Finska trädgårdar.
"Trädgårds-godis", eftersom texten är på japanska kan man koncentrera sig på bilderna och enbart njuta av det gröna och samla lite sommar energi.

IMG_7131

IMG_7133

IMG_7134


Aurinkoista viikonloppua!
Solskens helg!


perjantai 19. huhtikuuta 2013

Talvi sulaa... Vintern smälter sakta bort....

IMG_7159

Talvi sulaa pois... Vintern smälter sakta bort...


IMG_7149

IMG_7150

IMG_7147

IMG_7146

Kevät kukka-asetelmani narsisseineen paleltui yksi yö kun unohtui ulos. Prinsessani kanssa valittiin uudet kukat sisääntuloa ihastuttamaan. Ne ovat oven vieressä että muistaisin nostaa ne illalla sisään mutta uuups! olivat taas viime yönä jääneet pihalle. Onneksi ei ollut liian kylmä yö, vielä olivat ihan pystyssä ja voimissaan.


IMG_7168


Tässä Appleblossom Orbit pelakuun pistokkaita lähdössä mukaan töihin, työkavereille jaettavaksi.

IMG_3661

Tässä viime kesän kuva kyseisestä pelargoniasta.
Pistokkaiden lisääminen on helppoa:
1. Pistokas laitetaan kylvö tai taimimultaan (jossa ei ole niin paljon lannoitteita jotta juuria kasvaisi paremmin). Uuden imupinnan voi leikata veitsellä ja 1 "nivelkohta" vähintään jää mullan alle koska juuret kasvaa niistä.
2. Pidetään pistokas kosteana (ei tietysti mädätetä liialla vedellä)
3. Kun pistokas alkaa työntään uutta versoa niin sillä on juuret ja voi alkaa lannoittamaan kukkalannoite vedellä (substral tai vastaava).
4. Pistokkaan voi latvoa jolloin se tuuheutuu
5. Kukka totutellaan aluksi ulkoilmaan ja tuulen muutama tunti päivässä ulkona. 
6. Ja koko kesän se kukkii kun sitä lannoittaa joka kerta kastellessa tai sitten laittaa vähän kanankakkaa multaan.

Ihanaa kesää odotellessa siis!

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Uutta ja ideoita Puutarhamessuilta! Nytt från Trädgårdsmässan!

IMG_7105


Jatkan kuvaterveisiäni Kevät Puutarha messuilta...
Fortsättning till bildhälsningar från Trädgårdsmässan....

IMG_7106


IMG_7088

Tätä leikkimökkiä olen ihastellun ennekin. Se sopisi pienelle pihalle ja siltä siinä on kaikki oleellinen leikkiä varten. Nyt en hoksannut katsoa hintaa mutta muistaakseni se ei ihan ilmainen ollut. Voi vain kuvitella miten hurmaava se on kun sen maalaa omaan pihaan sopivaksi!

Den  här lilla lekstugan har jag beundrat innan också! Den har allt det väsentliga för lek och passar bra för en liten trädgård. Kan bara inbilla mig hur gullig den skulle vara om man målade den till den egna gården passande!

IMG_7089

Suurempaa kasvihuonetta saattoi käydä täällä mallailemassa. Tämä on 13m2. Mielenkiintoisen muotoinen!
Ett större västhus?? Den här är 13 kvadratmeter. Lite annorlunda form!

IMG_7092

IMG_7094

IMG_7091

Kuka ei rakastaisi puutarjakirjoja? Onneksi olin suurimman osan jo joskus lainannut kirjastosta ja lukenut. Muuten olisi voinut tulla painava matkalaukku kotiinpäin matkatessa. Olen etsiskellyt kirjoja "slow gardening" ja "puutarhaterapiasta"... niitä ei tullut vastaan - jos sinä olet lukenut, otan mielellään vinkkejä vastaan =)

Vem älskar inte trädgårdsböcker? Som tur har jag läst det flesta (lånat på biblioteket), annars hade jag nog haft väldigt tung bagage på hemvägen.
Jag har försökt hitta böcker om "slow gardening" och "trädgårdsterapi" men hittade inga sådana. Om du vet nån bra bok, tipsa gärna!

IMG_7108


Omat tuliaiset löytyivätkin täältä!
Olen ollut aikeissa tilata Pelargoneja Pukin Puutarhalta, valikoimathan ovat valtavat. Olikin sitten pettymysten pettymys kun messuilla heillä oli vain muutamaa tavallisinta sorttia mukana.
Appleblossom Rosebud ja Mary lähtivät mukaan.

Köpte Pelargonerna Mary och Appleblossom Rosebud från Pukin Puutarha. Lite besviken över att de hade tagit bara få sorter och de vanligaste till mässan. ...

IMG_7110

IMG_7072


Sipulikukkien ja juurakoiden valikoimat olivat varmaankin yhtä hyvät kuin Tukholman messuilla! Afrikan sinisen liljan, Sinisarjan mukuloita lähti mukaan. Myyjät kovasti väittivät että sinisarja olisi meilläkin V-vyöhykkeellä talven kestävä. Hiukan epäilyttää kun puutarhalehdissä niitä on neuvottu laittamaan talveksi kellariin. Oiskohan kellään kokemusta tai pitäsikö minun kokeilla näillä omillani?

Köpte Afrikans Blå Lilja. Säljarna var så säkra att den skulle övervintra även i Norra Finland, zon V. Undrar om nån har försökt, vad har ni för erfarenheter?
Det gladde mig att blomlökar fanns rikligt att välja på.


IMG_7071
Tällaista valkopunakukkaista "Tuberoosaa" (se lienee sen suomalainen nimi) ajattelin myös kokeilla.
Tulevalle viikolle mukavaa puutarha-askartelua laittaa multiin nämä, ja ehkäpä voisin käydä kaivelemassa viime kesän dahliat, josko olisivat vielä hengissä?

Köpte också denna Polyanthus Tuberosa. Roligt att testa något nytt! 
Då har man lite trädgårdspyssel för den kommande veckan, när man får sätta dessa i krukor. Tänkte gräva fram mina dahlia knölar från förrådet, ifall de skulle ha överlevt vintern (vet inte om det blev minus grader i garaget under de kallaste veckorna...?)?

Ha en så härlig, solig vecka och njut av våren! Hos oss har snön börjat smälta, men det räcker säkert flera veckor till... =)
Aurinkoista ja mukavaa viikkoa, nauttikaahan keväästä!  Meillä on jo mukavasti alkanut lumet sulamaan mutta riittäähän tuota vielä, varmaan vielä monta viikkoa!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...