torstai 9. huhtikuuta 2015

Pionihulluutta. Galen i pioner (galen av pioner)!


Puutarhahullun tunnustuksia. Luotan siihen että tämä kirjoitus tavoittaa muutaman muun samanlaisen (mutta parempi olisi ettei kukaan työkaveri tai asiakkaat näitä kovin tarkkaan lukisi).

Messuilta on kotiduttu mukana paksu pussillinen siemenpusseja (suurin osa vielä odottaa kylvöpäivää), pistokkaita ja sekä näitä pionien juurakoita.


Siis matkalaukullinen mukuloita. Kuten jo aiemmin kerroin niin näistä otettiin lentokentällä näytteet. Kieltämätä hiukan epäilyttään näköisiä pussukoita. Tukholman mummilla ja vaarilla oli ihmettelemistä että miten kaikkien kassieni kanssa pääsen lennolle.Yksi ilta siinä vierähti kun istutin kaikki pionin juurakot suuriin ruukkuihin. Sen verran hyväkokoisia oli juurakot että suurin osan istutettiin isoihin ruukkuihin ja 1,5 pussillista puutarhamultaakin sain kulumaan.  Jos joku etelän ihminen ihmettelee että miksi niitä esikasvatan sisällä niin totuus on tämä etten uskalla jättää juurakoita huoneenlämpöön nahistuun, jääkaappiin ne kaikki ei mahdu ja kellaria ei ole. Ulos ne pääsisi istuttamaan vasta kesäkuun puolella joten päädyin siihen että uhraan elintilaamme (pienessä vuokrakodissa) ja esikasvatan näitä olohuoneen lattialla.
Tosi harrastaja, eikös niin???
Lapset ovat onneksi tottuneet äidin harrastuksiin joten kukat saavat olla ihan rauhassa (mitä nyt joskus sählypallot viuhtoo ilmaa, ihan luvatta).


Meillä näyttää nyt sitten tältä (ja siemenistutukset eivät ole vielä edes kunnolla käynnissä!!!).
Tämä tarkoittaa sitä että kylään voi pyytää vain kaikista tutuimpia ja rakkaimpia kavereita jotka eivät pahastu tai ihmettele tätä emännän harrastustoimintaa.


Ja mikäs se täällä möllöttää? - viherhuone josta puuttuu yksi pienen pieni ikkuna tuosta lasi-oven vierestä. Jos sen Skaalan miehet meille vielä saisi toimetettua (on muuten odotettu jo jonkin aikaa) niin siirtyisi pikkuhiljaa rouvan esikasvatukset omalle tontille.

Aurinkoista viikkoa!!
Tällaista elämää täällä... Missä vaiheessa muilla puutarhaharrastajilla on esikavastukset?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...