lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kesäistä puutarhaa. Somrigt trädgård.

Olen miettinyt mikä tämän pionin nimi on? Minulla on näitä kokonainen penkki, mutta ensimmäisenä vuonna muuton jälkeen kun istutin nämä olin puutarhan hoidossa yhtä tietämätön kuin ... no vaikka auton osista ja autonkorjaamisesta. Ei siis tullut mieleenkään että olisin kirjoittanut nimeä muistiin.  Puutarhassa arvelivat tämän olevan Dr. Fleming.
Som tur hann jag se lite av det efterlängtade. Första pionblommorna slog ut innan vi åkte på semestern. Första sommaren när jag planterade dessa pioner kom jag inte på att skriva upp namnet någonstans. På plantskolan gissade de att det är Dr. Fleming?
Rähjääntyneet kaunottaret vastaanottivat lomalaiset kotiin. Oli niin ihana kulkea omassa puutarhassa ja ihmetellä miten kaikki olikaan kasvanut ja puhjennu kukkaan.
Jag var inte riktigt säker på förväg om jag skulle gilla fingerborgsblomman eller ej? Men nu när den börjagde blomma, är den helt underbar i alla fina pastellfärger. Den är också hög och så ståtlig. Jag läste i nån trädgårdstidning att om man klipper ner de blommande stjälkarna så blommar de nästa sommar igen. Annars så är den ju 2-årig.
Alpine Glow- pelargonia. Från Rockdala plantskola/ trädgårdsmässan. 
Tämä pelargonia oli löytö. Rakastuin siihen kun näin sen Tokmannin puutarhamyymälässä (nimeä ei ole) ja se on kukkinut ja ilahduttanut minua joka kerta kun kuljen sen ohi kohti kotiovea.
Kyläkurjenpolvi "Double Jewel". Greanium Pratense.
Early sensation hortensian som skulle vara mörk rosa - nu blommar den vit?? Hur som helst är jag nöjd att den har övervintrat här, det var ju inte så säkert, men jag ville pröva.

Iloista viikonloppua, nauttikaahan lämpöisistä ilmoista!
Ihana kesäloma alkaa olla meidän perheen osalta takanapäin ja kaksi onnellista kuukautta kotona lasten kanssa vain hurahtivat ohi. Työt ja arki odottavat, vaikka olisi niin ihana jatkaa unisia, lämpöisiä aamuja lasten kanssa sängyssä köllötellen, aamupalat ja välillä lounaatkin ulkona (ah' näin säästyy äiti monelta murulta ja surulta ja kaatuneiden maitolasien siivoamiselta!) ja luvattoman monia jäätelöhetkiä (kerranhan se vaan on kesä!!). Onneksi kesä jatkuu vielä työpäivien jälkeenkin. Haaveilen että saisin laitettua uusien kukkapenkkien reunuksielle kivet ja rakennettua pienen yrttitarhan ensi kevättä varten...
Ja sain juuri järjestettyä lapsenvahdin sunnuntaille 19.8, Avoimet Puutarhat! Katsokaapa tekin lähialueenne puutarhoja. Minä suuntaan Min Eden Blogin Ninan puutarhaa ihastelemaan =)

Önskar er en härlig veckoslut, njut av de varma dagarna!
För vår familj tar det härliga sommarlovet snart slut. Jag har fått vara hemma med barnen i 2 månader, men tiden går för fort. Saknar redan de slumriga morgonen med barnen när vi bara ligger i min säng och väntar tills alla fem har vaknat innan vi stiger upp. Det har varit så lätt när vi har ätit frukosten ute, ibland också lunchen och jag har sluppit alla smulor och mjölk och jogurt på köksgolvet. Som tur fortsätter ju sommaren trots att man måste börja jobba. Jag ser redan framemot den 19.8, Öppna Trädgårdar! Då ska jag åka till Min Eden bloggarens Ninas trädgård!


torstai 26. heinäkuuta 2012

VIHERBLOGEJA YMPÄRI MAAN!!!


  
Uusimmassa Kotipuutarhassa on hauska yllätys meille kaikille:

Huraa! Puutarhablogi Karoliinan puutarha kokosi suomalaiset puutarhablogit yhdelle sivustolle kasvuvyökykkeiden mukaan.  

Kiitos kaikille teille ihanille puutarhablogisteille pohjoisesta etelään jotka olette linkittäneet bloginne listalle. Yhteensä siellä on 149 blogia ja kaikki uudet blogit ovat tervetulleita!

Lämpimät kiitokset myös Kotipuutarha-lehden toimitukselle tästä mukavasta "mainostamisesta", listasta löytyy aivan hurmaavia blogeja ja on mukava lueskella oman alueen puutarhoista sekä haikailla etelän hehkua ja hiukan aina edellä kukkivaa ja heräävää puutarhaa... Ehkäpä löydämme uusia puutarha ystäviä ja lukijoita tätä kautta! Siis sydämellisesti tervetuloa Puutarha Blogi Maailmaan!

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Miniatyyri puutarhoja. Miniatyr trädgårdar.


Legolandissa, Tanskassa. Pienten legotalojen ja kaupunkien ja linnojen ja kartanoiden lisäksi riitti ihmeteltävää pienissä puutarhoissa. Tässä muutama kuva niistä. Aivan valtavan paljon en ehtinyt kuvaamaan kun oli niin innokasta sakkia rientämään aina seuraavaa pikkukaupunkia kohden.

Sain tästä ajatuksen jos lasten kanssa kasvatettaisiin jonnekkin pieni satu-miniatyyri puutarha. Ehkäpä ensi vuonna. Onko teillä jotain satupuutarhoja tai miniatyyripuutarhoja? Laittakaa vinkkiä niin tulen kurkistamaan kuvia =) 
Aurinkoisia ja onnellisia päiviä...

Här några bilder från Legoland, Danmark. Jag blev helt förtjust i alla små miniatyr trädgårdar som omringade slott, herrgårdar mm. gjorda av legon. Fick en idé att vi kanske skulle kunna skapa en miniatyr trädgård med barnen. Vi få se... Tipsa gärna om du har en sago trädgård elller miniatyr trädgård, hur har ni gjor det?
Solskens dagar, har det bra...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...