lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 23. Julkalender lucka 23.IMG_2761


23.12
Julita Kartano, Viiru & Pesonen
Julita Gårds, Pettson & Findus

Joulu on jo lähellä, mutta jos ehdit hengähtää jo joulukiireiltä, tässä tuulahdus kesän parhaimpiin puutarhahetkiin -puutarha retkiin!
Julen är snart här, men ifall du är redan färdig med julpysslandet och sysslorna, njut av några härliga trädgårds bilder från förra sommaren!

IMG_2797
Julita Gård / Kartano sijaitsee Tukholmasta 2-3t ajomatkan päässä, Katrineholmin lähettyvillä. Sen puutarha on tutustumisen arvoinen ja jos lasten kanssa on liikenteessä houkuttimena on kartanon mailla sijaitseva Viirun ja Pesosen talo.
Julita Gård ligger nära Katrineholm, och är man på resande fot med barnen, så kan man locka barnen med att Findus och Pettson har sitt hus på där med.


IMG_2791
Kartanon edustalla oleva puutarha oli tietysti upea, mutta mielestäni hieman tylsä verrattuna...
IMG_2744

... keittiöpuutarhaan joka valloittu minut täysin!
Ja tuossa keltaisessa "puutarha-vajassa"/kasvihuoneessa olisi ollut aivan supermielenkiintoista katseltavaa ja taimia ostettavana (mm. pioneja) joten voitte ehkä kuvitella kitkerän pettymyksen kun mamman oli vaan paineltava pikkuporukan perässä ja puutarha-ostokset saivat jäädä (tämän kerran!!!)

IMG_2736
Köksträdgården är helt underbar, jag blev så fötjust i den. I den gula växthuset sålde man plantor mm och ni kanske kan ana den bittra besvikelsen när mina barn bara rusade förbi och jag blev tvugnen följa mina älsklingar, senare hade de stängt när vi kom tillbaks. Ingen garden shopping den här gången alltså!
Men jag såg att de hade helt underbara pioner till salu...

IMG_2737


Pionipuutarha siellä oli myös. Taivaallinen!
En voi valitettavasti tarjota teille yhtään tarkkaa yleiskuvaa sillä kamera on keikkunut melkoisessa vauhdissa juuri pioni-penkkien kohdalla.

IMG_2751IMG_2758
En udnderbar pionträdgård de hade också. Tyvärr, blev det inga riktigt bra bilder från helheten, kameran gungade i farten..


IMG_2798


Ja löytyihän se Viirun ja Pesosenkin talo....
Linkistä löytyy enemmän tietoa milloin kyseiset satuhahmot ovat paikanpäällä:
Och så hittade vi tillslut Findus och Pettsons hus. Mer infromation hittar du från länken ovan.

IMG_2807

Niin paljon ollaan Viiru ja Pesos-satuja kuunneltu ettei haitannut vaikka me oltiin niin myöhässä ettei satuhahmoja itseään näkynyt enää. Lapset olivat innoissaan ja sisällä oli juuri sen näköistä kuin kirjoissa on kuvattu. Ne pikku-eliöt kyllä jäi äitiltä huomaamatta...onko niitä ;) ??

IMG_2695
Vi här läst så många sagor om Pettson och Findus så det spelade inte så stor roll att själva sago-figurerna inte var på plats så sent på kvällen. Barnen tyckte det var spännande ändå!IMG_2709
perjantai 21. joulukuuta 2012

Julkalender lucka 22. Joulukalenteri luukku 22.

IMG_5821

22.12
Amaryllis, lempikukkani!
Amaryllis, min favorit blomma!
 Aina ei tarvita sanoja kuvaamaan. Kuva kertoo miten ihana se on ja miten nuppujen avautumista voi lumoutuneena seurata päivä päivältä. Kaupat lienevät auki vielä 23.12 joten tänä vuonna aion toteuttaa ystäväni vinkin ja käydä "pelastamassa" ennen joulua puoleen hintaan alennetut joulukukat. Kukkia kun ei voi olla liikaa, kaikkihan sen tietää!
Lämpöisiä ja leppoisia jouluvalmisteluja! 


IMG_5825


Ibland behövs det inga ord att beskriva. Bilden berättar hur underbar blomma det är. Dag för dag kan man följa blommans öppnande. Iår ska jag göra som min väninna tipsade, rädda de till halva priset reade jul-blommorna från äffaren den 23.12. För aldrig kan man väl för mycket blommor =)
Ha det så skönt med julpysslandet!

torstai 20. joulukuuta 2012

Joulukalenteriluukku 21. Julkalender lucka 21.

IMG_6087

21.12.
Leikkimökin pikku-piha.
Lekstugans trädgårds skiss.

Tämä ihastuttava piirros löytyy Allt om Trädgård-lehden "Fixa sommar" teema numerosta, kesältä 2012. Lehdessä on ihastuttava juttu lasten pihajutuista ja lehti onkin kiertänyt ystävältä toiselle kun kaikilla on nyt pihanlaittoa ja pihasuunnittelua edessäpäin. Tämä kuvan leikkimökki on ympyröity marjapensailla ja korotetuilla penkeillä jossa kasvaa vihanneksia.

Den här underbara ritningen hittar man från Allt om Trädgård-tidningens tema nummer "Fixa sommar" från sommaren 2012. Nu när flera av mina vänner håller på att planera trädgården har just den här tidningen varit flitigt läst! Bildens lekstuga är omringad av bärbuskar och smultron.

IMG_6084

Samassa jutussa oli myös hauska keinu systeemi. Melkein sain Rakkaani rakentamaan sellaisen meidän pihalle mutta sitten vei aidan rakennus-väsymys voiton...
I samma tidning hittar man den här gungan, som ser verkligen fin ut.

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 20. Julkalender lucka 20.

IMG_6080


20.12
Kerättyä ja talteen laitettuja ideoita lapsiperheen pihaan!
Samlade ide'er till barnfamiljens trädgård!

Olen aivan innoissani jos puutarha lehdissä tai kirjoissa on lapsiperheen pihoja ja ihania ideoita. Olen kerännyt muutamia parhaita ideoita talteen, jaettavaksenne, olkaapas hyvät.
Jag blir så glad när jag ser barnfamiljernas trädgård i tidningarna eller i böcker. Här ska jag dela med er av några bästa tips och ide'er jag hittat...


IMG_6083

IMG_6081

IMG_6078


Joulukalenteri luukku 16. Julkalender lucka 16.

16.12
Pihapuuhia! Utesysslor!
Eräänä kesäpäivänä pihallamme oli vilskettä kun lapset maalasivat metsästä raahaamiaan kiviä (joista ensin pestiin hiekat ja multa pois, oma projekti sekin) vesiväreillä. Kivistä tuli aivan ihania ja ne olivatkin jonkin aikaa "Kivi taidenäyttelyssä" tien reunalla ja sittemmin eripuolilla puutarhaa koristeena kunnes sade huuhtoi ne puhtaaksi.
En sommardag målade barnen sten de hämtat från skogen. Stenen blev så vackra att vi hade en "Sten utställning" vid gatan. Senare dekorerade stenen trädgården tills regnet sköljde bort all färg.

Joulukalenteriluukku 15. Julkalender lucka 15

IMG_4005

15.12
Äidin ja lasten touhut vierekkäin!
Mammas och barnens sysslor i närhet av varandra!
Kasvihuone ja hiekkalaatikko ovat autotallin takana "piilossa" ja kuten kuvasta näkyy ei ole kummankaan ympäristö "tiptop", no täällä eletään ja se näkyy... Mutta tärkeintä on että mamman oma touhupaikka (kasvihuone) on hiekkalaatikon lähellä, kuulee kun kaksoset lähtee karkuun.
Växthuset och barnens sandlåda ligger gömda bakom garaget. Som sagt ingetdera är så i ordning och reda, jaa, här lever man fullt.. Men det viktiga är att mammas "lekplats" ligger i närheten till barnens. Då hör man när tvillingarna rymmer iväg.

Joulukalenteriluukku 14. Julkalender lucka 14.


  
14.12
Rakas joulupukki...
Kära tomtefar...

7.-10.3 Rum & Trädgårds messut, Tukholma
5.-7.4.2013 Piha- & Puutarha, Turun Messu- ja Kongressikeskus
11.-14.4.2013 Kevätpuutarhamessut, Helsinki
11.-14.4.2013 Nordiska Trädgårdsmässan, Tukholma
19.-21.4.2013 Pihapiiri -puutarhamessut, Lahti
27.-28.4.2013 Markki - piha-ja puutarhamessut, Seinäjoki 
21.-25.5 Chelsea Flower Show, Lontoo

Olisi mukava päästä tulevana vuotena 2013 puutarhamessuille. Chelsea Flower show olisi unelmien täyttymys mutta messut Tukholmassa tai Helsingissäkin käy.
Jag skulle så gärna vela besöka nån trädgårdsmässa i år också. Chelsea Flower show skulle vara min dröm, men trädgårdsmässa i Stockholm eller Helsingfors går också bra.


Joulukalenteri luukku 19. Julkalender lucka 19.

IMG_5668

19.12
Talvipuutarha. Vinterträdgård.
Aarteen etsintä matkallamme haimme metsästä suuria koivun oksia jotka tänä vuonna koristavat eteisessä. Talvipuutarhassamme on muutama uusi lintu (ommeltu ikean lintukankaasta, täytetty vanulla) ja viimevuotiset huovutetut lumipallot joiden tekemisestä voit myös lukea täältä:
http://karolinanpuutarha.blogspot.fi/2011/12/talvipuutarha-vintertradgard.html 
 Iår har vi klätt en björk med fåglar (sydda med fågel-tyg från ikea), ljus, och nålfiltade "snöbollar". Från fjolårets vinterträdgård kan du läsa från linken ovan. 


IMG_5665IMG_5680

maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 17. Julkalender lucka 17.
17. 12
Piilopaikkoja lapsille! Gömställen för barnen!
Tämä ihana pajumaja on Sandran puutarhasta 
jossa pääsin käymään kesällä Avoimet Puutarhat Päivänä!
Denna vackra pilkoja är från Sandras trädgård som jag besökte i somras.

Oma pajumajamme istutettiin keväällä. Sain puutarha ystävältäni pajuja kun hän oli kuullut että haaveilen lapsille pajumajan tekoa. Pajukepeissä ei ollut juuria vaan ne istutettiin sellaisenaan maahan. Ensi kesänä maja lienee jo niin korkea että pääsen sitomaan sitä yhteen. Tosin tylleröni itkee ettei se ikinä ehdi kasvaa hyväksi pajumajaksi....

Så här såg vår egen pilkoja ut på våren. Min dotter gråter att den hinner inte växa till innan hon blir stor, men vi får nog se, nästa sommar får jag nog fläta taket igen. Grenarna fick jag från en trädgårds vän som odlar pil.

PS. Jos joku on jäänyt ilman joulukalenterin luukkuja viimeiset päivät, pahoittelen. Ehkä tämä on surettanut eniten minua, kun näitä luukkuja on niin mukava tehdä, mutta kun kone hajosi ei auttanut muuta kuin vieroittua blogi-maailmasta. Valokuvat olen onneksi tallettanut jo muualle sitä päivää varten kun tämä kone vetää viimeiset henkosensa (suosittelen muillekkin back-uppien tekemistä!). . . Jospa tämä nyt toimisi vielä kunnes saadaan uusi tiekone (joulupukkiiii, please!). Leppoisaa joulunalusviikkoa!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...