perjantai 20. kesäkuuta 2014

Uusia ihania puutarhablogeja sadepäiviä varten... Nya finska trädgårdsblogg...

Ihanaa, lämpöistä juhannusta kaikille Puutarha Ystäville!
Ha en så fin o varm midsommar Alla Trädgårds Vänner!


 Jos sadepäivät kuitenkin yllättää niin käykää kurkistamassa uusia ihania puutarhablogeja linkkilistalta! Uudet blogit, Tervetuloa lisäämään omanne kasvuvyöhykkeen mukaan listalle!
Oman blogin sivupalkkiin saa mielellään laittaa linkin sivuille, osoite on tämä:
Linkkilistan ylläpidon kustannuksista vastaa 
Kiitos paljon meidän kaikkien puolesta!

Ifall det ändå blir regn så titta in på alla dessa fina nya trädgårdsblogg i länksamlingen http://karolinanpuutarha.blogspot.fi/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html.
tiistai 17. kesäkuuta 2014

Metsäpuutarha esittäytyy... Skogsträdgården presenterar sig...


Uuden Puutarhan (ja kodin) luominen on alkanut. 
Maatöitä tehtiin (tai en siis minä ja lapset mutta miehet) pitkät päivät. Rinnetalon pohjaa varten piti kaivaa monttu ja maata vietiin viidellä kuorma-autolla niin montaa kuormaa ettei kukaan (paitsi ehkä hän joka laskun lähettää) enää pysynyt laskuissa.Taustalla häämöittää metsäpuutarha ja tässä on alapihan pengerrystä isoilla kivillä.
Maaperätutkimuksen mukaan kyseessä on hiekkapohja mutta kyllä tuo minun silmään (ja käsiin) vaikuttaa saviselta. Pikkupojat heittivät mutakakkuja ja hyvin pysyivät koossa...
Mietin tässä että miten tuo savipohja sitten vaikuttaakaan puutarhan laittoon kun olen jo niin tottunut hiekkamaahan...?


Tällaisia kivikauden jäännöksiä löytyi kun kaivettiin tontilla. Sijotettiin metsäpuutarhaan ja on testattu - kiva on hyppiä ja kiipeillä! 


Voi miten jo rakastan tuota metsää!!


Valokuvaaja ei pysy oikein mukana tässä projektissa. Nyt siellä tontilla tehdään jo talonpohjia. Rakentaminen on kyllä niin huikean jännittävä projekti ja mukava on päästä aina välillä muutamaksi tunniksi tontille touhuamaan ja kaveriksi miehelle. Eilen oltiin koko perheellä kokoamassa anturamuottia ja tuo metsäpuutarha on kyllä ihan pelastus. Jos pojat innostuu pomppimaan muottien päällä niin voi huikata että käykääpä välillä tuolla metsän kivillä leikkimässä...

Tänään satoi lunta. 
Mukavaa juhannusviikkoa kaikille puutarha ystäville!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...