Tänä kesänä ei tule murhetta siitä että persiljat ja basilikat jäisivät käyttämättä....
Kiitos ystäväni O'n olen löytänyt uuden lempiherkun, Avokado-pastan jota voisin syödä loputtomiin!
Pastaan tarvitaan avokadojen lisäksi basilikaa ja persiljaa, chiliä ja valkosipulia...
Täydellisen herkullinen maku-yhdistelmä.
http://chicling.blogspot.fi/2012/10/avokadopasta-original-recipe.html
Resepti löytyy täältä Hannan blogista tai sitten hänen ja kokki-miehensä kirjoittamasta Safkaa-kirjasta!
Resepti löytyy täältä Hannan blogista tai sitten hänen ja kokki-miehensä kirjoittamasta Safkaa-kirjasta!
Neljälle
1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa jos et löydä täydellisen kypsiä avokadoja, ei tämä resepti onnistu, jätä se toiseen kertaan
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, isot valkosipulipalat eivät ilahduta ketään ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente en koskaan keitä pastaa pussissa suositeltua aikaa, noin 80 % siitä riittää, ylikypsä pasta on yksinkertaisesti pahaa hyvin suolatussa vedessä tämä on yksi lempiaiheistani – pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle, ota tilkka lusikkaan ja maista. Suolattomassa vedessä keitetty pasta on – jos mahdollista – pahempaa kuin ylikypsä pasta, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Mietin pitäisikö kylvää vielä muutama potti lisää basilikaa...?
Persiljaa ja salaattia kylvin kasvihuoneeseen hallaharson alle... Odotan mielenkiinnolla onnistuuko vai viekö pakkanen sittenkin vielä sadon? Kasvihuoneeni ei ole lämmitetty mutta päivällä se on jo tosi lämmin.
Aurinkoista Viikonloppua!
Ja suosittelen kokeilemaan tätä herkkuruokaa!
Ruonlaitto on todellakin erinomainen syy kasvatella vaikka ja mitä. Itse ihastuin persiljapestoon, kun sitä kevättalvella tein.
VastaaPoistaPakko kokeilla!
VastaaPoistaTein talvella tuota avokadopastaa monta kertaa. Se on niiiiin hyvääää....
VastaaPoistaVesi kielellä luin... :) Kiitos vinkistä.
VastaaPoistaOI, persilja pestoa pitäisi kokeilla, laitteleppa Susanna ohjetta blogiisi kun ehdit!
VastaaPoistaJonkin lehden mukaan Avokadojen myynti on kasvanut huomattavasti Suomenmaassamme sen jälkeen kun tämä avokado-resepti levisi blogimaailmassa... =)
KAnnattee kokeilla. Ah, niin herkullinen!!!
Ensimmäistä kertaa tämä harrastelija laittoi basilikaa kasvamaan, positiivista on että näyttävät juurikin samalta kun sinun kuvassasi, mutta nyt en oikein tiedä mitä niille tehdä.Pitäisi varmaan siirtää toiseen purkkiin pienemmissä annoksissa, mutta mites kun niissä on vähän tuota vartta, saman verran varmaan kun tuossa sun kuvassa, tuleeko niistä hontelo basilikoja Terveisin Tarja
VastaaPoista