torstai 2. tammikuuta 2014

Uuden vuoden unelmat. Nya årets drömmar.


Onnea ja iloa Vuoteen 2014!
Meillä sujui vuoden ensimmäinen päivä mukavasti askarrellen kuvia ja tietoja Etuovi.com sivulle talon myyntiä varten. Syksyllähän se oli jo kertaalleen myynnissä ja pidettiin taukoa ja nyt taas uusin voimin pitämään taloesittelyjä. Tällä kertaa kokeillaan kuukauden verran suoramyyntiä ennenkuin annetaan taas välittäjälle. Jospa onnistaisi ja löytyisi kodille mukavat omistajat.

Täältäpä pääsee kurkistamaan myynti-ilmoituksen, vinkatkaa ihmeessä jos jollakulla on ystäväperhe joka etsii kotia Oulusta!Tässäpä  on hiukan eroa talvisen ja kesäisen puutarhan välillä...

Vuoden ensimmäisenä päivänä on lupa unelmoida (niinkuin kylläkin muinakin  päivinä) ja tehdä vuosisuunnitelmaa. Minun puutarhahaaveissa ovat kestokkina 
Chelsea flower show 20-24.5.2014
Jonain vuonna pääsen tuonne, ehkä ei kuitenkaan vielä tänä vuonna...


Lähempänä pidettävät mielenkiintoiset messut löytyvät Tukholmasta.
 Nordiska Trädgårdsmässan 20-23.3.2014!


Erikoisuutena  messuilla tänä vuonna on idea-puutarha Carl Larssonin puutarhasta joka on yksi Ruotsin eniten vierailtuja puutarhoja.

Näiden lisäksi toivon että pääsisin vierailemaan Virossa puutarha matkalla, mikäli suuntaamme kesälomamatkaa eteläsuomeen niin Eijas Garden on ykköslistalla! 
Millaisia haaveita teillä on tulevalle vuodelle ja mitä puutarhamatkakohteita suosittelisitte?

Haavena on myös puutarhabloggaajien tapamaaninen..
Alustavissa suunnitelmissa on suunnata Ninan luo Min Eden  blogin puutarhaan Pietarsaareen sekä käydä tutustumassa Aspegrenin puutarhaan, alla. Sund'in taimisto on myös tutustumisen arvoinen, jos se päivän ohjelmaan mahtuu. Ajankohta on vielä täysin auki. Olisiko se kuitenkin kesän loppupuolella?

kuva:http://janetshomeanddecoration.blogspot.fi/2010/08/aspegrens-tradgard_13.html

Ja tässäpä tämä...


Tulevan kodin ja puutarhan paikka. 
Aivan ehdottomana ykköstoiveena on päästä tämän vuoden puolella rakentamaan uutta kotia. 
Mutta ennenkuin aloitetaan pitää odottaa että nykyinen kotimme on saatu myytyä.

Sellaisia Uuden Vuoden Unelmia... Millaisia teillä on? 

 
"Motivaatio on sitä että unelmien ylle vedetään työhaalarit"
  "Unelman tekee mahdottomaksi yksi ainoa asia, epäonnistumisen pelko. "
  "Unelmien toteuttaminen tekee elämän mielenkiintoiseksi. "
Paulo Coelho

15 kommenttia:

 1. Olisi kyllä ihana päästä ulkomaille puutarhamessuille! Minä unelmoin kaikkea uutta puutarhaan, suunnitelmallisuutta ja silmää tuntuu välillä puuttuvan ja ei viitsisi aina siirtää istutuksia paikasta toiseen. Unelmissa on ainakin kasvihuone ja kirsikkapuu. Aspegrenin puutarhassa ajattelin itsekin käydä. Vaikka se on lähellä niin en ole koskaan käynyt. Sundin puutarha on kiva paikka, lisäksi suosittelen Blomqvistin taimistoa Lepplaxissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinuski, jos olet jo valmiiksi sielläpäin niin olevan kuulolla kevään aikana kun suunnitellaan uutta puutarhabloggaajien tapaamista =)
   Kunhan ehdin kyselen Ninalta mitkä ajankohdat hänelle sopii, pidetään piknik-nyyttikesti-lounas hänen puutarhassa jos se vaan sopii =)
   Kiitos kun vinkkasit tuosta Blomqvististä, laitetaampa sekin mieleen. Tosin aika on rajallinen kun Oulusta ja sen ympäristöstä asti lähdetään ajeleen...

   Myötätuulia kasvihuonehaaveelle! Kasvihuone avaa uusia ulottuvuuksia puutarhaharrastamiseen...

   Poista
 2. Katsotaan, millaisia puutarhakohteita tuleva vuosi tuo mukanaan, nuo Nordiska Trädsgårdar-messut kyllä haluaisin kokea. Ihanimpia kokemuksia ovat kyllä vierailut yksityisiin puutarhoihin, niitä toivon tulevalle vuodelle. Minulla on omaan puutarhaan paljon uusia suunnitelmia, uusia istutusalueita, betoninvalua ja pieniä nikkarointipuhteita, tuskin maltan odottaa. Onnea kovasti talon myyntiin, uudet tuulet odottavat teitä. Ja jospa vaikka tapaisimme tulevana kesänä, siispä blogitapaamisia odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tavataan =)
   Yksityispuutarhat ovat todella inspiroivia ja kiinnostavia... Siitäpä huomasin etten ollut muistanut mainita avoimet puutarhat päivää. Sinne toivon totisesti pääseväni =)

   Poista
  2. Maria, jos betonitöitä suunnittelet, oletko hoksannut käydä kuittaamassa muutaman kommentin arvontaa varten? Siellä on ihana puutarhakirja puutarhan sisustusta, betonitöitä ym varten.

   Poista
  3. Juu, olen siellä ensimmäisten joukossa!

   Poista
 3. Hienot kuvat kodistanne! Ihme on jos ei satu oikeaa ostajaa talolle.
  Lisäksi mukana tulee vallan upea puutarha.
  Jahah, mitä sitä toivoisi tältä uudelta vuodelta? Kaikenlaista ja ei kuitenkaan mitään kovin ihmeellistä.
  Onni ja hyvä olo koostuu pienistä arjen asioista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on aika hyvät kuvat vaikkei ole laajakulmalla otettukkaan. Toivottavasti niistä ostajat saa mielikuvan tiloista...
   Totta, arjen pienet onnenpalat, terveys ja perheen kanssa yhdessä vietetty aika tuovat parasta onnea. Puutarha on minulle opettanut ettei jatkuva kova vauhti, maailman ympärimatkustaminen ja kiireiset työprojektit sittenkään tuo syvintä sisältöä (mielekkyyttä, jännitystä, draivia kyllä) elämään. Tärkeintä on elämässä puutarhanhoito, eikä sekään niin tärkeää... =)
   Onnenhetkiä ovat lasten kanssa muovikuppiin kerätyt ensimmäiset vadelmat <3

   Poista
 4. Toivottavasti talonne menee kaupaksi. Minun haaveena on viettää unelmien kesä perheen kanssa puutarhassa ja jossain matkustellen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmilla on tapana toteutua, etenkin jos niille pukee haalarit =) Vuoden alku on hyvää aikaa kun voi tehdä inventaariota vanhasta ja suunnitella uutta. Ehkä pitäisi useammin vuoden aikana pysähtyä miettimään millaisia unelmia on - ja kiittämään kaikesta siitä mitä on jo saanut.
   Kyselin lapsilta heidän toiveitaan ja mielenkiintoisia vastauksia sain =)

   Poista
 5. Gott Nytt År bloggssyster! Jag har ungefär samma drömmar som du har :) Det låter toppen det där att komma till Jakobstad, det blir kanon!! En bloggträff skulle sitta fint. Jag har slarvat med bloggandet i flera månader nu, men inspirationen och orken har inte funnits där, och då kan jag helt enkelt inte "producera" något...bloggen är som en egen form av konst...inspirationen och tiden måste finnas! Hoppas du får ett suveränt år, så får vi återkomma!! /Nina www.MinEden.com

  VastaaPoista
 6. NIce to visit your blog again today. I always love to see the photos of your area of the world. JC

  VastaaPoista
 7. Suurin puutarhaunelmani ensi kesälle on uusi kasvihuone! Siinä samassa, kun kaivuri tulisi pihalle, muutakin pihamuokkailua ehkä luvassa.
  Kesälomareissua vähän suunniteltu Viroon, siellä tietenkin olis mukava poiketa muutamaan puutarhaan;)

  VastaaPoista
 8. Kä-kääks, onko teillä rantatontti kiikarissa?

  VastaaPoista
 9. Tiina, en uskaltaisi edes haaveilla uima-petojeni kanssa muuttamista lähelle rantaa tai jokea. Rakastan kyllä vesistöjä, kesällä voin viettää viikon loman mökillä kun olen ensin kerännyt voimia 150% kontrollia varten.
  Tämä uusi tontti sijaitsee ihan vähän matkan päässä nykyisestä kodistamme. Olemme onnekkaita kun lapsilla säilyy sama koulu, kaverit... se on nyt ratkaisevinta kodin sijainnin kannalta. Ja olemme viihtyneet nykyisellä asutusalueella, emme halunneet muuttaa tälltä pois.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...