sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kevätmessujen antia nro I. Vårmässobilder nr 1.

Kuinka onnelliseksi sitä tuleekaan kun saa jo vähän ihastella, nuuhkia, ja katsella silmät täyteen kevättä ja kukkien värejä?

Tämä on Japanilainen Riippakirsikkamanteli joka oli saatu kukkimaan juuri messuja varten. Ällistyttävän ihana. Ei menesty V-vyöhykkeellä, tuskin ykköselläkään mutta se oli niin kaunis että sitä piti pitkään ihastella ja kuvata.

Hur lycklig man kan bli ava att få njuta, se och dofta vårens blommor?
Ovan en Japansk mandelkörsbär (?) som var så otrolig vacker att man blev tvugnen att stoppa till och njuta av den.


Kääpiömanteli sen sijaan kasvaa myös V-vyöhykkeellä. Sellainen laiettaan nyt toivelistalle uutta puutarhaa varten. Pohjoisessa kun asuu, oppii olemaan kekseliäs, joku vastaavanlainen kasvi löytyy kyllä aina meillekkin!
Dvärgmandeln däremot kan planteras i zon V. Den har jag nu på min önskelista!


Ruusumanteleita näkyi myös- onnekkaat jotka voivat niitä puutarhassaan kasvattaa!
Rosenmandeln är vacker den också, de lyckliga som kan ha den i sin trädgård.


Kiertelin koko lauantai-päivän messuilla. Tässä vasta pieni alkupala messutarjonnasta. On totta että Nordiska Trädgårdsmässan on suurempi ja siellä on hyvä luentotarjonta, mutta olin ilahtunut miten paljon oli erilaisia näytteileasettajia, monia uusia, mielenkiintoisia juttuja.
Kaunista katsottavaa ja kuvattavaa oli paljon. Loppupäivästä tein ostoksia ja nuo ihanat Rosmariini-puut olivat silloin jo loppuneet. 


Onneksi kotimatka on junalla, sillä lentokoneeseen en mitenkään olisi saanut taimikassejani mahtumaan: 
-  Ostin seuraavia pelargonian pistokkaita; Appleblossom Rosebud, tulppaani pelargoni Emma, Denise, sekä Tornedalen- erikoispelargonian. Tornedalen on Svansteinista kotoisin oleva Ruotsalainen valko-vaaleanpunainen pelargonia ja voin luvata että lapsuuden ystäväni tulevat saamaan siitä pistokkaita (samoin kuin Torniolaakson ruusu on mun vakkari tupaantuliaslahja).
- Löysin violetin Enkelipasuunan taimen. Kukka on "väärän" värinen kun haaveilim valkoisesta tai vaaleanpunaisesta mutta pääsiasia että pääsen nyt kokeilemaan sen kasvattamista.
- Laakerinlehti pensaan.
-Siemenperunoita (kasvatan pikkupihalla kauppakassissa, sellaisessa jykevämmässä mitä nykyään saa).
- Tuliaseksi auringonkukan siemeniä ja eriväristen porkkanoiden siemeniä lapsille.
- Ihmissyöjäkasvia en valittetvasti löytänyt 5v kotiinjäävälle vekkulille, vaikka hän sellaista toivoi.


Jag trivdes hela lördagen på mässan, det var verkligen mycket att se. Kanske bästa mässan hittils - går ju inte riktigt änn att jämföras med Nordiska Trädgårdsmässan som även har en hel del bra föreläsningar och är större, men helt underbart var det. Njöt verkligen. Förmiddagen gick jag runt och fotade, senare blev det dags att göra "lite shopping". Som tur hade jag bokat hemresan på tåg- det hade nog inte tagit in mig på flyget med alla mina kassar med plantor i.
Det blev följande:
- Pelargonier sticklingar: Appleblossom Rosebud, Emma, Denise, och Tornedalen (en pelargonier sort från Svanstein).
- En lila Änglatrumpet
- Lagerbuske
- Fröer till barnen.
- Potatis som jag tänker plantera i lite tjockare handelskassar


 Tässä yleisnäkymä messuillta. Tarina jatkuu, kunhan ehdin taas postaamaan. Kaitan omat postaukset, kasvihuoneista, lasten puutarhajutuista, idea-parvekkeista jotka olivat mielestäni todella kivoja sekä muusta mitä messuilla tuli vastaan. Mukavaa sunnuntaita kaikille !

Det blir fortsättning så fort jag hinner skriva lite mer. Tänkte göra egna bloggpost om växthus, om barnens trädgård samt om ide trädgårdarna som jag tyckte var inspirerande. Ha en så fin söndag allihopa!


13 kommenttia:

  1. Voihan riippakirsikkamanteli! Miksei täällä voi kasvaa jotain noin ihanaa :/ Kyllä sinä olet ollut ihanassa tapahtumassa....
    Kaunis on se ostamasi valko-puna pelakuukin, oih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin onnesta sykkyrällä <3
      Kannatti lähteä täältä pohjoisestakin! Tällä kukkaenergialla jos selviäisi sitten kesään... Ja tulihan tuota hoidettavaakin mukaan =)

      Poista
  2. Ihanaa katsella edes muiden messukuvia, kun en itse päässyt paikalle. Hauskaa huomata miten erilaisia kuvia eri blogeissa on. Kauniita kaikki kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, jokainen kuvaa ja katsoo niin omasta näkövinkkelistään =)
      Muiden kuvia katsellessa huomaa ettei sittenkään kaikkea hoksannut vaikka koko päivän siellä kulki!

      Poista
  3. Hei! Sinulle on haaste blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Minäpä tulen kurkistamaan mitä sieltä löytyy =)

      Poista
  4. Miten tuollaisessa tarjonnassa pysyy selväjärkisenä???Ihania kuvia ja mukavanoloisia hankintoja olet tehnyt.
    Mikäli tuo mun vaaleanpunainen Dalen`s Pink enkelipasuuna innostuu kasvamaan niin kovasti että voisin siitä ottaa pistokkaita niin saat kyllä yhden :) Omanikin on pistokkaasta kasvatettu ja hyvin lähti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! =)
      Lompakko ja kotiinkuljetuskapasiteetti vähän hillitsi =)

      Oi, kiitos, ois ihan huippu juttu!!
      Tuo omani, jonka ostin on 15cm. Missä vaiheessa sitä latvotaan vai onko tarkoitus että siitä tulee puu?

      Poista
    2. Enkelipasuunaa leikataan keväällä ja syksyllä, molemmilla kerroilla kolmannes kasvusta. Näin pasuuna pääsee kasvattamaan uusia oksia, mikä on tärkeää sillä se tekee kukkanuput uusiin oksiin. Oman pistokkaani ostin viime keväänä sellaisena kapulana, josta oli uusi verso lähtenyt kasvamaan. Nyt pitäisi uskaltaa leikata ensimmäisen kerran :/ Latvominen tuskin on haitaksi, edistää ainakin haaroittumista. Omani annoin kasvaa kuitenkin reilusti pituutta, enkä siksi leikannut vielä viime syksynä.
      .

      Poista
  5. Kääpiömanteli näyttää ihanalta, mihinhän sellainen mahtuis;)

    VastaaPoista
  6. Heippa!
    Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja ihastuin :) kivoja kuvia ja juttuja!
    Semmosta piti kysyä, että minkä hintaisia noi pelargonit olivat(pitää miettiä jo alustavaa budjettia ens viikonlopun messuille) :) ?
    Kiitos jo etukäteen vastauksestasi, ja hyvää kevään jatkoa!

    Karkki;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 4,80-5€/kpl riippuen myyjästä. Ostin 5€ kun ne oli isommissa ruukuissa ja vähän isomman näköisiä. 5kpl sai 20e, eli kyllä niihin saa rahaa menemään. Yksi vaihtoehto on ostaa 8-10€ iso pelakuu ja pilkkoa se itse pistokjaiksi. Saa samaa sorttia, ainakin 4-5kpl. Mutta minä päödyin pistokkaisiin, olen niin kauan haaveillut tuosta emmasta ja aplkeblossommista. Ehkä latvoessa saan niistäki pistokkaita =)

      Mukavaa messupäivää Karkki!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...