torstai 4. joulukuuta 2014

Joulukuun kuulumisia... December hälsningar...


Tiedän jo että saan tänä vuonna parhaan joululahjan, sillä tilasin sen juuri. Toivon että myös lehti tulee perille siitä huolimatta että joskus blogeista luin että maksettua lehteä ei koskaan kuulunutkaan. Tämä on nyt kuitenkiin tilattu kotimaastaan Englannista suoraan lehden omilta sivuilta. Tule Joulu kultainen, ja puutarha ihmisen toivelahja!

Siis yhtään väheksymättä kotimaisia lehtiämme joita tilaan, ja aina kun käyn Haaparannassa ostan pinkan ruotsalaisia puutarhalehtiä. Nyt sitten hiukan uusia tuulia ja uutta puutarhakieltä kehiin. Ja näin helppoa se on saada mieluinen lahja. Kun mies rakentaa niin lupasin tänä vuonna hoitaa jouluvalmistelut kokonaisuudessaan itse.

Mainittakoon että meillä on sopimus että tilaan vaan yhtä puutarhalehteä. Minulle tulee Kotipuutarha ja ... öhöm...Viherpiha, se tuleekin sitten miehen nimellä. En ole vielä narahtanut tästä!


Lopulta olen löytänyt valkoisen Pasuunan kukan taimen!!! Marraskuussa juhlimme kymmenenvuotista yhteistä matkaamme Barcelonassa. La Ramblalla oli taimia joista yksi pääsi käsimatkatavaroissa ehjänä kotiin asti...

Park Guellissa kasvaa valkoinen Pasuunankukka puu.


Marraskuu ei ollut hassumpi aika matkustaa Barcelonaan. Lämpöä oli +17, ja turisteja oli vähemmän (Sagrada di Familiaan oli silti 4t jonotus) ja kaupunki on taatusti aivan ihana ympäri vuoden. Voisin lähteä uudestaan, niin satumainen, kaunis, eläväinen kaupunki on Barcelona - mutta mielellään keväällä niin että kaikki puutarhat ja puistot olisivat loistossaan. Hengähdimme ja nautimme elämästä, unohdimme hetkeksi rakennusprojektin.


Nyt raksalla levytetäään seiniä ja tahti on ilta-viikonloppupainoisesti etenevää. Juuri nyt tuntuu ettei me ikinä muuteta sinne. Toisaalta, jos kaikki seinät on tehty tämän vuoden puolella, jää uudelle vuodelle enää sisustustyöt. Puutarhan suunnittelun olen nyt joksikin aikaa jättänyt taka-alalle ja sen vuoksi en ole uskaltautunut tänne blogiinkaan. Niin paljon muuta suunnittelua ja päätöksen tekoa ja valintaa on ollut mielenpäällä.... pikkupikkuhiljaa täällä edetään.

Rauhallista Joulunodotusta Puutarha Ystävilleni!

13 kommenttia:

 1. Oi ihana valkoinen pasuuna ja varmasti piristävä matka! Hieno joululahjasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi tyytyväinen ;) Ei olisi kukaan muu paremmin osannut valita.... viime joulun aikoihin yritin vinkata mutta alusvaatteita tuli!

   Poista
 2. Olipa piristävä postaus! Pitäsiköhän vielä kirjoittaa joulupukille? Tuo lehti olisi puutarhaihmisen unelmien täyttymys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai tehdä pukin kanssa sopimus että tekee pienen tilauksen.. ;)

   Poista
 3. Sinulla on hyvä maku joululahjojen suhteen ! Ja kun itse hankkii itselleen lahjat, niin silloin voi olla aina tyytyväinen. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Olen tyytyväinen tämänvuotiseen diiliin. Ja joululahjaksi voi toivoa jotain mitä ei ehkä muuten raaskisi itselleen hemmotella...

   Poista
 4. Lahjat ei voi tosiaan mennä pieleen, kun itse hankkii. ;D Harrastan samaa myös itse. Olen myös yksinkertaisesti ottanut esim. kirjasta kuvan ja antanut kuvan kera vinkin. Hahhah. Näin saa sen mitä kaipaa. Tässä iässä kahden taulouden yhteenlöydyssä kodissa, sitä purkkia ja purnukkaa ja roipetta riittää vaikka muille jakaa. Joten olen ottanut järeät aseet käyttöön lahjojen suhteen. :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä!!! Kaikissa parisuhde oppaissa nimenomaan sanotaan että miehet eivät osaa lukea ajatuksia.... tarpeeksi selkeästi pitää toiveensa tuoda esiin ;)

   Poista
 5. Itsehän sen tietää, mitä oikeesti tahtoo ja toivoo! Hyvää joulunodotusta Karoliina!

  VastaaPoista
 6. Ihana joululahja! Ja lahjalehtiähän ei lasketa ;)

  VastaaPoista
 7. Ulkomaiset lehdet ovat tarpeellinen piriste samoin kuin kirjat. Itsellekin tulee yksi puutarhalehti kotiin ja toisen voi lukea työpaikan kirjastossa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...