tiistai 14. elokuuta 2012

Haaveilumatka. Drömresa.

Jos tahtoo lähteä vaeltelemaan, kulkea, tutkia, ihastella, haluta ja unelmoida toinen kauniimmista kukista ja perennoista, tiedän suuremmoisen paikan.

Raahen Arkkukarissa (noin 70km Oulusta)  sijaitsevassa  Särkän perennataimistossa on yli 2000 eri lajia perennoja. Tämä lienee yksi Suomen suurimmista ja kattavimmista perennataimistoista. 

 Sen lisäksi että taimistolla on myynnissä hurjan suuret määrät pohjoisessa kasvavia varmoja taimia, kukkia voi myös ihastella näytepuutarhassa. Henkilökunta on ystävällistä ja ammattimaista, kaikkeen löytyy vastaus, mutta silti yksi parhaimmista puolista on sekä näytepuutarhassa että taimiston myyntilavoilla on jokaisen kohdalla; kasvin nimet ja kuva kukinnasta sekä kasvuolosuhteet.
Tässä piilee se vaara että löytää uusia toinen toistaan ihastuttavia perennoja joita ei vielä ole... ja alkaa haluta tuota, tuota ja tuota...


Vanhan ajan perennaa: koreakärsämöä löytyi valkoiseen perennapenkkiini. Vitpytta, till den vita blomsterbänken.
Tarha-alpia kuvasin ystävääni varten joka suunnittelee modernin mustan talon pihaan sopivia perenna penkkejä. Tämä on kaunis, joskaan keltaista kukkaa ei minun pihaani pääsekkään.
Tämän näköinen mies touhuaa ja pyörittää yhtä suomen parhaista perennataimistoista. 
Onneksi teille, jotka asutte etelässä ettekä pääse noin vain piipahtamaan Särkän perennataimistolla, taimia voi myös tilata seuraavalta nettisivulta, jonka kuvamateriaalia kannattee myös syksyisinä, sateisina iltoina selata.


Tarkemmat ajo-ohjeet ja aukioloajat löytyy myös täältä.

Aurinkoista ja lämmintä viikkoa Puutarha Ystävät!

Ps. Ja Kiitos teille V-vyöhykkeen puutarha ystäville jotka tulitte aina Kuusamosta- Rantsilaan ja siltä väliltä mukavaan taimenvaihto tapahtumaan. Oli mukava tutustua ja jakaa kokemuksia, herkutella ja saada uusia aarteita. Suosittelen että järjestätte vastaavia tapahtumia - Mukava kokemus!

10 kommenttia:

  1. Mulla suunnitelmissa vielä tämän kesän aikana käydä Särkällä. Heidän luettelosta on jo merkattu melkoinen määrä kasveja, jotka haluaisin. Mahtuneeko ne edes enää pihalleni...
    Kerran olen käynyt tuolla vuosia sitten, enkä pettynyt, vaikka sää ei meitä silloin suosinutkaan. Vaan eipä ollut tungosta vesisateessa;)

    VastaaPoista
  2. Olen joskus katsonu netistä tästä ja melkein on onneni että on sen verran kaukana ettei tule käytyä, vois meinaan karata mopo ihan käsistä tuolla. Nuo kakkoskuvan punaiset hörhöt on aivan ihanat, mitä lie. Olis tosi hauskoja kun tuulessa liikkuisivat.

    VastaaPoista
  3. Voisi kyllä olla mukava vierailukohde. Lomapkko tosin ohentuisi takuuvarmasti :)

    VastaaPoista
  4. Olen jo parina kesänä aikonut käydä Särkällä, mutten vielä ole sinne päässyt. Kuviesi perusteella onkin ehkä hyvä niin!

    VastaaPoista
  5. Hej hej! Va roligt att mina poppy love vallmon blommar...häärligt. Visst är den vacker?

    Va himla skoj om du kommer hit på söndag...jag hoppas bara inte att du blir besviken... :)

    Vi ses!!!

    VastaaPoista
  6. Oi kun tuonne pääsis ihastelemaan kukkapaljoutta!

    VastaaPoista
  7. Bra utlfyktstips! Ser ut att finnas en massa fina växter..
    Angående min Fläder. Jag köpte den förra sommaren och täckte inte över den i vintras. Den frös såpass att jag fick beskära den till ca 30 cm. Så, i vinter ska jag prova täcka den!
    /Cika

    VastaaPoista
  8. Ensimmäistä kertaa blogissasi vierailulla. Ihan mahtavia pihakuvia sinulla. Itsekin olen nyt oman pihan myötä innostunut kukkapenkkejä laitteleen,vaikkei minulta kyllä vihreää peukoloa löydy sitten minkään vertaa. Mutta opetellaan.. :) sulla oli aiemmassa postauksessa tuosta taimienvaihtopäivästä juttua, jos sulla on jäänyt jotain kukkasia ylimääräisiä,niin minä voisin tulla "ostoksille" :)

    VastaaPoista
  9. Hei Nanni,

    Pääsisitkö perjantaina piipahtamaan? Eräs ihana puutarha rouva oli tuonut tänään meidän pihalle monivuotista oreganoa ja sipulia ja jotain voin tietysti kaivaa tuolta meiän pihaltakin.... =)Ne mitä oli tarjolla taimenvaihtopäivänä valitettavasti meni...

    Samalta rouvalta saa myös juhannusruusua jos tahtoo =)
    Voin antaa yhteystiedot jos tulet piipahtamaan...

    VastaaPoista
  10. Voi harmi, tänään en pääse kun mies vei auton. Mutta ensi viikolla voisin joku ilta käydä jos sinulle sopii? :) laitatko mulle vaikka sänköpostia paivansademenninkainen@hotmail.fi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...